El a ales sa-si incheie socotelile cu viata pentru ca nu mai suporta gandul ca nu-si poate plati datoriile la banca.

„Banca e cel mai mare camatar! Camatarul te mai iarta, dar banca te loveste direct unde trebuie”, spunea Ioana Cioponea, care, imediat dupa ce fiul ei s-a sinucis din cauza lipsei banilor, a primit o somatie de la banca si a fost amenintata cu evacuarea din casa.

„Ei pe data de 29 m-au sunat, iar eu pe 30 am inmormantat baiatul.(...) Procesul meu este ca banca a venit sa ma dea afara din casa fara sa-mi ceara permisiunea. Sa-mi spuna si mie: dom'le, hai sa vedem, ce ai de platit, poti sa platesti, nu poti sa platesti. Hai sa te ajutam!” spunea cu lacrimi in ochi femeia, intr-un reportaj DIGI 24.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Femeia a povestit ca fiul ei era un om linistit si cu mult bun-simt, caruia toata viata ii placuse sa invete si absolvise Dreptul. Locuia la ea, fiindca sotia lui inaintase divort. isi iubea mult cei doi copii, baiatul de patru ani si fetita de doi ani, dar nu a putut trai cu ideea ca nu mai avea serviciu si bani sa achite creditul.

„L-am gasit pe jos in baie cu latul de gat, in casa sotiei lui. Doctorii l-au dus la spital, dar acolo a murit dupa cateva ore. N-a mai trait sa-si vada copiii mari. Mai bine muream eu in locul lui. El avea toata viata inainte”, spunea Ioana Cioponea.

Femeia se lupta acum in instanta cu banca, sa ramana in casa si sa obtina putina clementa- macar reesalonarea datoriilor.

A deschis doua procese impotriva institutiei bancare, unul in procedura de urgenta, care a fost suspendat, si al doilea, in urma cu doar cateva zile. Mama indurerata cere magistratilor Judecatoriei Sectorului 2 suspendarea executarii silite incepute de banca, dar procesul de abia a fost inregistrat si nu a primit inca un termen de judecata, scrie Cancan.ro

„A fost unul dintre clientii mei. Era cel mai activ din grupul (de clienti nedreptatiti de banci – n.r.) pe care ii reprezentam. Era un tip foarte implicat, atent si rational. Nu stiu cum s-a ajuns aici. Cert este ca gestul pe care l-a facut nu e o solutie, pentru ca datoria ramane, iar familia pierde un sprijin important”, spunea Gheorghe Piperea, unul dintre cei mai activi avocati care apara drepturile grupurilor de clienti in procesele colective cu bancile.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si