Cum să ai părul drept pentru mai mult timp?

Anumiți factori externi pot influența foarte mult forma și textura părului. În consecință, dacă îți dorești să ai părul drept pentru mai mult timp, în timp ce îi menții sănătatea, este important să cunoști anumite trucuri.

Citește și: “A făcut minuni!” Monica Iagăr, plăcut surprinsă de efectele noii intervenţii estetice!

Evită umiditatea

Umiditatea este inamicul principal atunci când vorbim despre părul perfect drept. Apa aduce întotdeauna părul la forma sa naturală și, chiar dacă nu ai părul creț, anumite onduleuri sau texturi se pot forma imediat după ce ai făcut atâtea eforturi pentru a fi coafat până la cel mai mic detaliu. Astfel, atunci când plouă, asigură-te că vei avea întotdeauna la tine o umbrelă pentru a reduce cantitatea de apă care va ajunge pe părul tău. De asemenea, chiar dacă părul nu va avea contact direct cu apa, acesta poate avea de suferit din cauza umidității propriu-zise. Astfel, poți aplica o mică cantitate de ulei de păr pentru a-l hidrata și pentru a îmblânzi firele rebele, cauzate de umiditate. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Alege ustensile profesionale

Dacă îți îndrepți des părul folosind căldura, optează pentru ustensile cât mai profesionale. Acestea sunt mai blânde cu părul tău și nu vor avea un efect atât de negativ asupra sa. Ustensilele profesionale îți vor oferi control complet, deoarece au diferite trepte de temperatură pe care le poți folosi, în funcție de cât de creț este părul tău sau de cât timp ai la dispoziție pentru a-l aranja.

Spre exemplu, placa de păr Remington poate fi o alegere excelentă, iar pe altex.ro vei găsi specificațiile complete ale produselor, ceea ce te va ajuta să îl găsești imediat pe cel perfect pentru tine. 

Îngrijește-ți părul

Un păr sănătos va fi întotdeauna mai ușor de aranjat și coafat. Un păr deteriorat își va pierde imediat forma dorită, va avea o textură rebelă și nu va avea un aspect ideal. De aceea, este important să aplici cât mai des tratamente și uleiuri hrănitoare pentru păr, mai ales dacă ești o persoană care folosește ustensile de păr cu o temperatură ridicată, fie că vorbim despre uscător, ondulator sau placă. Protecția termică este, de asemenea, de nelipsit din rutina ta de îngrijire a părului. Aceasta va acționa precum un strat protector deasupra firului tău de păr, ceea ce va proteja părul în profunzime. De obicei, aceasta se aplică pe părul umed, înainte de a folosi orice ustensile de păr pe bază de căldură. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Trei metode la îndemână pentru a preveni acneea

Aspectul părului tău depinde în mod direct de sănătatea acestuia. Pentru a avea un păr ușor de menajat este esențial să îl îngrijești de la rădăcină până la vârfuri. Astfel, te vei asigura că forma dorită rezistă, părul este drept pentru mai mult timp, iar gradul de deteriorare este minim. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si