Pască fără aluat pufoasă: Cea mai delicioasă reţetă pentru Paşte. V-am pregătit o rețetă de pască fără aluat, cu brânză dulce, smântână și stafide, o rețetă simplă și rapidă!

Cu ocazia sărbătorilor pascale, gospodinele se străduiesc să facă de fiecare dată preparate cu care să îi surprindă pe toți membrii familiei. Pasca fără aluat este un preparat care, la fel ca și cozonacul, este nelipsit de pe masa de Paște.

Conform tradiției, pasca se prepară în ajunul Învierii, în Joia Mare sau în Sâmbăta Mare și se duce la sfințit în noaptea de Înviere, fiind stropită cu vin de preot.

Iată cum se prepară  pasca fără aluat, pufoasă și delicioasă!

Ingrediente:

  • 600 g brânză de vaci grasă
  • 100 g smântână
  • 6 ouă
  • 300 g zahăr
  • 6 linguri făină
  • 180 g unt, la temperatura camerei
  • 100 g stafide
  • 1 praf de copt
  • sare
  • coaja rasă de la o lămâie mare
  • 2 linguri esenţă de vanilie
  • o lingură cacao, pentru decor – opţional

Citeste si: Reţete de Paşte 2022: Mâncărurile tradiţionale româneşti

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Pască fără aluat pufoasă: Cea mai delicioasă reţetă pentru Paşte

Pască fără aluat pufoasă: Cea mai delicioasă reţetă pentru Paşte

Mod de preparare:

Pentru rețeta de pască fără aluat, mai întâi se separă ouăle, gălbenușurile fiind amestecate cu zahărul, peste care se adaugă untul și praful de sare. Mai apoi, se adaugă brânza, smântâna și făina amestecată cu praful de copt în prealabil. Toate ingredientele se încorporează până când se desfac cocoloașele.

Citeste si: Reţetă de cozonac de Paşte 2022: Greşeala pe care trebuie să o eviţi

După care, este necesar ca albușurile să fie bătute spumă, la fel ca în rețeta de bezea. După ce acestea s-au întărit suficient, albușurile se încorporează cu ajutorul unei spatule, în amestecul de gălbenuș.

Aroma gustoasă și parfumată de pască se obține cu ajutorul esenței de vanilie alături de coaja de lămâie, care se amestecă ușor în compoziție. La final se adaugă stafidele. Compoziția se toarnă într-o formă rotundă, unsă în prealabil cu puțin unt. Cuptorul se încălzește la 180 de grade Celsius, iar tava se dă la copt pentru 45-50 de minute. Poftă bună!

Citeste si: Paştele 2022: Meniu tradiţional românesc. Idei de reţete de drob, ouă roşii, ciorbă şi friptură de miel


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si