Pe Rod Laver Arena, cele doua jucatoare au facut un meci de o imensa intensitate, care va intra in istoria Australian Open. Fara a avea o evolutie stralucita, Halep are meritul de a nu fi cedat niciun moment intr-o partida in care adversara si-a aparat cu dintii sansele, cu un tenis superior locului pe care il ocupa in clasament.

Rareori a avut Simona Halep ocazia sa intalneasca o jucatoare mai scunda decat ea, chiar cu peste 10 centimetri, dar aceasta situatie nu a reprezentat un avantaj pentru sportiva romana.

La 1,57 metri inaltime, jucatoarea americana are o agilitate ridicata si o lovitura de rever eficace. Davis joaca mai bine cand este alergata si translatata dintr-o parte intr-alta a terenului. La unghiuri deschise raspunde cu unele si mai deschise, mingi uneori nereturnabile. Lauren Davis serveste decent, sta foarte bine in schimburile lungi de mingi, loveste fulgerator din alergare si nu ezita sa atace la fileu. Inspirata si iute, americanca a dat dovada de curaj si agresivitate, a acoperit terenul foarte bine si si-a pus sub presiune rivala. Ea a fost jucatoarea care a facut spectacol, cea care a obtinut aplauzele publicului. Din fericire pentru Halep, exuberanta din jocul americancei avea sa se mai stinga, in urma unor greseli din pozitii ideale, care au mai dereglat jocul exact din prima parte a meciului.

Simona Halep a fost de nerecunoscut in prima parte a meciului de sambata. Liderul WTA a fost cu un pas in urma jocului adversarei, mingile ei nu au avut nici putere, nici profunzime in terenul advers, ceea ce i-a permis lui Davis sa puncteze des cu usurinta.

Recunoscuta pentru mobilitatea ei sporita, romanca a lasat impresia ca porneste taziu catre minge, ca problema de la glezna stanga o impiedica sa se deplaseze la viteza ei obisnuita. Lipsita de agresivitate si jucand la asteptare, ea s-a lasat dominata de Davis, iar mingea trimisa scurt in terenul adversarei a fost principala invitatie la atac pentru Davis. Totusi, Halep s-a "agatat" de meci, a refuzat sa piarda, iar tenacitatea ei avea sa-i aduca in cele din urma o victorie dramatica.

Setul I a curs echilibrat pana la 2-2, cand Halep a reusit break-ul, dar nu l-a consolidat cu serviciul. Dupa doua ghemuri castigate la rand de jucatoarea americana, Halep a egalat la 4, dar nu a putut mai mai mult, astfel ca setul a intrat pe tabela in dreptul jucatoarei americane, cu 6-4, dupa 40 de minute.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Tot Halep a reusit prima break-ul in setul al doilea, la scorul de 1-1, dupa ce Davis a condus cu 40-15. De aceasta data, ea si-a dublat avantajul cu serviciul, a facut fata unei mingi de break la 4-2 si a castigat setul tot cu 6-4, dupa o ora si 23 de minute de joc.

La fel ca in setul secund, Simona Halep a reusit break-ul la 1-1 in decisiv, apoi a dus scorul la 3-1. Davis nu a cedat si a castigat trei ghemuri la rand. De la 3-4, Halep a reusit ea sa ia doua ghemuri la rand si serveasca pentru meci, insa a fost lipsita de inspiratie si Davis a egalat la 5, cu rebreak.

Romanca a castigat din nou pe serviciul adversarei si a servit inca o data pentru a inchide meciul, dar iar a esuat. Davis a facut un nou rebreak, apoi s-a desprins la 7-6, insa a fost egalata. Pentru a treia oara Halep a facut break in acest final si iar a servit pentru optimi, dar din nou nu a ajuns nici macar la o minge de meci. La 8-8, Halep nu a putut frunctifica niciuna dintre cele patru mingi de rebreak avuta, iar Davis a preluat din nou conducerea, 9-8. in continuare, jucatoarele si-au fructificat serviciul, pana la 11-10 pentru americanca. La acest scor, Davis a avut trei mingi de meci (0-40), pe serviciul romancei, insa Halep le-a anulat si a egalat, pe fondul unei accidentari suferite de Lauren Davis la o unghie a piciorului drept. Sportiva din SUA a cerut interventie medicala, desi nu era pauza. Dupa mai bine de 6 minute, Davis a revenit pe teren si meciul s-a reluat. Din cauza problemelor avute, americanca a fost mai putin agresiva, dar Halep nu a putut concretiza nicuna dintre cele cinci mingi de break avute. Davis a facut 12-11 si apoi 13-12, cerand din nou time-out medical. Dupa o alta pauza, de aproape cinci minute, Halep a egalat si a castigat urmatoarele doua ghemuri si partida, cu 15-13 in decisiv, la prima minge de meci avuta.

Anterior, Halep se impusese in singura partida jucata cu Davis, in 2013, in turul I al turneului de la Indian Wells, scor 6-2, 6-0.

in faza urmatoare, Halep va evolua cu australianca Ashleigh Barty, locul 18 WTA si cap de serie numarul 16 (0-0), sau cu japoneza Naomi Osaka, locul 72 WTA (2-0, in inalnirile directe).

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Calificarea in optimile de finala este recompensata la Australian Open cu un premiu de 240.000 de dolari australieni (aproape 157.000 de euro) si cu 240 de puncte WTA.

Anul trecut, Halep a fost eliminata de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, in primul tur. Cea mai buna performanta a Simonei Halep la Melbourne este calificarea in sferturi, in 2014 (infrangere in fata sportivei slovace Dominika Cibulkova) si 2015 (eliminata de rusoaica Ekaterina Makarova).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si