Cu 6 mii de euro, acest tanar si-a cumparat un autoturism din Germania si se grabeste sa-l inmatriculeze. E putin revoltat de cand a aflat ca guvernantii le pregatesc o lovitura crancena celor care aduc masini second hand in tara: o noua taxa de poluare!   

"Aduci niste bani statului, practic.

Sunt bani pe care ei ii iau, nu ii pierd. Ca altfel pot sa o inscriu pe Bulgaria si dau statului bulgar nu la statul roman"

"Mai bine cumperi una la mana a doua ca e mai ieftina decat una noua, la care sunt reviziile mai scumpe, piesele mai scumpe"

Si la fel ca el gandesc multi. In curtile Registrelor Auto e haos!  Daca-n urma cu un an, inginerii verificau intr-o zi cate 120 de masini aduse din vestul Europei, acum s-a ajuns la... 500 pe zi. Iar numarul creste de cand au pornit discutiile cu privire la introducerea unei noi taxe de poluare.

CRISTIAN BUCUR: "Vorbim de o crestere de aproape 80% in raport cu media de anul trecut. Bunaoara, daca in 2016 emiteam lunar 34 de mii de seturi de documente, acum am ajuns undeva la 60 de mii"

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată- wowbiz.ro

Citeste si: Consulul Ungariei la București a murit într-un accident pe A1. El a fost decapitat după ce un TIR i-a strivit mașina- antena3.ro

O alta problema e ca multe dintre autoturisme pica prima testare, prin urmare sunt aduse si de cate doua-trei ori. De aceea, sefii RAR au suplimentat numarul angajatilor.  

Ca se importa tot mai multe masini se vede pe sosele.

Iata cum strazile si trotuarele din Vitan au devenit piete ambulante, unde masinile la mana a doua aduse din strainatate sunt insirate de-a valma in asteptarea cumparatorilor. Unele sunt rable in toata regula, vechi si de 20 de ani. Cei care le vand se infurie atunci cand vad camerele de filmat.

De cumparatori nu duc lipsa. Acest domn, de pilda, cauta de zor o oferta care sa il satisfaca. E pensionar si nu si-ar permite niciodata-n viata sa cumpere una nou, spune el.

"Nu poti cumpara ceva peste puterile tale"
"Nu va suparati, o masina adusa din Germania, chiar si de 15 ani vechime, e mult mai buna decat o masina circulata in Romania"
"Drumul face dintr-o masina buna o rabla la un moment dat"

Ministrul Mediului insista ca poluatorul trebuie sa plateasca. Seful sau de partid, insa, nu sustine ideea introducerii unei noi taxe.   

GRATIELA GAVRILESCU, MINISTRUL MEDIULUI:  "Nu este vorba de o noua taxa, este vorba, asa cum poluatorul plateste.. pe aceasta directiva vom merge legat de emisii... si o sa vedeti ce inseamna"
"In cel mai scurt timp... pentru ca studiul de emisii nu se face batand din palme... cu scuzele de rigoare"

Citeste si: Ileana Sterp traversează o perioadă dificilă din viața sa! Soțul său a fost implicat într-un accident: „Sunt momente grele pentru noi ca familie.”- kfetele.ro

Citeste si: Sancho Bronchalo, fiul cunoscutului actor spaniol Rodolfo Sancho, condamnat la închisoare pe viață: "Îmi pare rău pentru ceea ce am făcut după deces"- radioimpuls.ro

Citeste si: Spania este în stare de șoc după ce fiul unui actor celebru a fost condamnat pe viață în Thailanda pentru o crimă- antena3.ro

 LIVIU DRAGNEA, PRESEDINTELE PSD: „Doamna Gratiela Gavrilescu are tema sa vina cu o propunere in sensul asta. Dar nu de introducere a unei taxe"
 "Eu cred ca o marire a numarului de unitati pentru programul Rabla ar fi foarte buna"

Daca va fi, totusi, o taxa, e inca nelcar cum va arata. Sefii RAR, care participa la discutii, spun ca nu va fi platita la prima inmatriculare, ci sub forma unui impozit.

CRISTIAN BUCUR, DIRECTOR TEHNIC RAR: "Toata lumea asteapta sa fie o taxa suportabila"
"In opinia mea asta ar fi menirea: sa constientizeze detinatorii de vehicule ca daca detin un vehicul mai poluant sa scoata mai multi bani din buzunar"

Pe de alta parte, guvernul s-a angajat sa returneze vechea taxa platita deja de romani. Peste 1 milion de oameni ar trebui sa primeasca 1 miliard de euro pana la inceputul anului 2019.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si