Polonia transmite că țările NATO trebuie să acționeze în comun pentru furnizarea de avioane către Ucraina.

Citeste si: Ce spune primarul Kievului despre scenariul încercuirii orașului de către trupele ruse

Aceasta a cerut națiunilor occidentale să îi ofere avioane de luptă pentru a contracara invazia Rusiei, care a forțat peste două milioane de refugiați să părăsească țara.

Polonia este pregătită să desfășoare avioanele sale MIG-29 la baza aeriană din Germania

Marți, Polonia a declarat că este pregătită să desfășoare toate avioanele sale MIG-29 la baza aeriană Ramstein din Germania. Propunerea de a transfera dreptul de proprietate asupra aeronavelor MIG-29 în Statele Unite i-a luat prin surprindere pe oficialii administrației Biden și a fost respinsă de Pentagon.

Citeste si: Copiii refugiaților din Ucraina vor avea statut de audienți, la școlile din România. Aceștia vor fi trecuți în cataloage provizorii

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, aflată în vizită la Varșovia, va discuta această problemă săptămâna aceasta, după spusele oficialilor înalți.

Întrebat despre oferta MIG-urilor poloneze, Kremlinul a descris-o drept un scenariu potențial periculos.

Viceministrul polonez a declarat că țara trebuie să acorde prioritate securității țării

Viceministrul polonez de externe Pawel Jablonskia a declarat la un post public de radio că țara trebuie să acorde prioritate securității atunci când are în vedere furnizarea de avioane către Ucraina.

Citeste si: După 14 zile de război, Rusia preferă să își atingă obiectivele prin discuții

”Nu se poate ca Polonia să-și asume riscul, în calitate de singură țară NATO, fără ca celelalte țări să-l compenseze sau să-l împărtășească în niciun fel”, a spus el, potrivit Reuters.

Citeste si: Republica Moldova vrea în UE, dar nu și în NATO

MIG-29 este un avion de luptă care a fost dezvoltat în Uniunea Sovietică și ar fi cea mai bună alegere pentru piloții ucraineni, care știu deja să le opereze.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si