Domnul Victor Mihalache a inceput sa colectioneze papusi din portelan in urma cu 10 ani dintr-o intamplare.

„Cumparam o data haine de la un second-hand pentru teatrul pe care il conduc si m-a intrebat patronal. Nu vrei niste papusi? Am vreo 2 saci de papusi de portelan nu stiam ce inseamna asta, le-am luat, am dus sacii in pod si la un moment dat am scos papusile si le-am asezat pe un pat sic and am vazut cat sunt de frumoase si de atunci a inceput nebunia”, povesteste Victor Mihalache.

Asa se face ca pana in acest moment domnul Victor a reusit sa stranga peste 500 de papusi din portelan.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

„Le gasesc pe unele cu 30 de lei, pe altele cu 300 si in functie de bugetul din ziua din perioada respectiva, cumpar. Nu am tinut cont, nu mi-am dat seama in 10 ani de colectionat cati bani sunt aici”, mai povesteste acesta.

Mandru de frumoasele papusi, colectionarul a plecat cu ele intr-un tur al Romaniei pentru a le arata tuturor comoara sa.

Zilele acestea el a poposit la Piatra Neamt.

Nu doar copiii sunt incantati de papusile expuse, ci si adultii: „ Cand vad asa papusi nu stiu la care sa ma uit, as sta 3 zile si 3 nopti pentru ca imi plac, imi place imbracamintea, imi place tot, e ceva superb”.

La Muzeul din Piatra Neamt au fost expuse in total peste 1000 de papusi din portelan, jumatate dintre ele apartinand unei doamne din Bucuresti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si