Povestea lui Moș Crăciun. Cunoscut de toate generațiile, Moș Crăciun a devenit preferatul copiilor pentru cadourile pe care le lasă în fiecare an de Crăciun sub bradul frumos împodobit.

Cea mai cunoscută poveste a celui cu barbă albă și costum roșu este că trăiește în Laponia alături de soția sa și este ajutat de spiriduși pentru a duce tuturor copiilor din lume cadourile de Crăciun.

Se spune că Moș Crăciun știe care au fost copiii ascultători de-a lungul anului și care au fost cei obraznici la care nu va ajunge.

Este bine cunoscut faptul că Moș Crăciun vine în seara de 24 spre 25 decembrie, în ajunul Crăciunului și le lasă copiilor cadourile mult visate tot anul.

Povestea lui Moş Crăciun.

Povestea lui Moş Crăciun: De ce aduce cadouri copiilor?

[Sursa foto: PixaBay]

Povestea lui Moș Crăciun. Aduce cadouri în fiecare an copiilor cuminți

Moș Crăciun este ajutat de spiridușii săi la pregătirea cadourilor în atelierul Moșului. Moșul împarte cadourile cu ajutorul unei sănii zburătoare, trasă de reni pentru a răsplăti copiii cu daruri pe care aceștia i le-au spus Moșului în scrisoare. Cel mai cunoscut ren al lui Moș Crăciun este Rudolf.

În mitologia creștină, există numeroase legende care explică apariția cadourilor pentru copii, sub bradul de Crăciun.

Una dintre legendele lui Moș Crăciun spune că Maica Domnului, cuprinsă de durerile nașterii, i-a cerut adăpost lui Moș Ajun.

Însă, acesta i-a spus că este sărac și a refuzat-o, dar a trimis-o la fratele lui mai mic și mai bogat, Moș Crăciun.

Citește și: În drum spre țara lui Moș Crăciun

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Când a ajuns la casa lui Crăciun, Maica Domnului a găsit-o pe soția acestuia, Crăciuneasa și i-a cerut acesteia adăpost. Crăciuneasa nu a stat mult pe gânduri, însă știindu-și soţul rău și necredincios, nu o primește în casă și o trimite să nască în grajdul vitelor. Fără să-i spună soțului ei, Crăciuneasa a ajutat-o pe Maica Domnului să-L nască pe Pruncul Iisus Hristos. Când  Moș Crăciun  a aflat de faptele soției sale, o pedepsește și îi taie mâinile, dar printr-o minune, Maica Domnului a vindecat-o și i-a lipit mâinile la loc. 

Văzând această minune și aflând că în grajdul sau S-a născut Domnul Iisus, Moș Crăciun se căiește și îi cere iertare lui Dumnezeu, devenind astfel „primul creștin”.

Se spune că Moș Crăciun s-a căit atât de mult, încât a doua zi și-a împărțit întreaga avere copiilor sărmani. Astfel, de atunci, în fiecare an, în Ajunul Nașterii Domnului, Moș Crăciun vine cu sania trasă de reni, intră pe horn și pune sub brad darurile mult așteptate de copii.

Povestea lui Moş Crăciun.

Povestea lui Moş Crăciun: De ce aduce cadouri copiilor?

[Sursa foto: istockphoto.com]

Legenda moșului sărman

Se spune că Moș Crăciun a existat din cele mai vechi timpuri și făcea jucării pe care le vindea în târg pe data de 25 decembrie oamenilor sărmani pentru un preț mic. 

Citește și: Spectacol pentru Moș Crăciun

Într-o zi când se întorcea de la târg spre casă bătrânul a văzut într-o casă trei copiii care stăteau triști la fereastră pentru că nu primiseră niciun cadou într-o zi atât de specială.

Vânduse toate jucăriile pentru prima dată și nu știa ce să le ofere micuților triști. Printr-o minune, pe fundul sacului său a apărut o jucărie și a reușit să le aducă bucurie celor trei copii. Atunci moșul și-a dorit să facă jucării pentru toți copiii din lume fie că sunt bogați sau săraci. În fața lui a apărut o căprioară rănită pe care a bandajat-o, iar în semn de mulțumire aceasta a făcut renii și sania să apară și să îl ajute pe Moș Crăciun. Hainele vechi și zdrențuite au fost schimbate cu unele frumoase, roșii și așa a apărut Moș Crăciun.

Povestea lui Moş Crăciun.

Povestea lui Moş Crăciun: De ce aduce cadouri copiilor?

[Sursa foto: istockphoto.com]

Legenda păstorului bătrân şi a câinelui credincios

Legenda arată povestea unui pastor bătrân și a câinelui său. La lăsarea serii bătrânul vrea să găsească un loc unde să poată dormi. Mergând seara alături de câinele său, acesta începe să vorbească. Îi spune că vede o stea foarte frumoasă pe cer care îl îndeamnă să o urmeze și cei doi pornesc pe drumul pe care lumina îl arată pentru ei. La un moment dat, cei doi găsesc un loc pustiu unde într-un grajd se afla o femeie cu Pruncul abia născut.

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce arată rezultatul examenului medico-legal în cazul tinerei ucisă de urs. Ce i-a provocat moartea Mariei Diana- radioimpuls.ro

Citește și: Bucuroși să-l vadă pe Moș Crăciun

Pentru că afară era din ce în ce mai frig vitele care se aflau în grajd încercau să Îl încălzească pe cel mic și pe mama Lui. Când a văzut toate acestea, pastorul bătrân care era de fapt Moș Crăciun, îi învelește cu blana de oaie pe care o avea pe el. Bătrânul se așează între oi noaptea pentru a se încălzi și pentru a nu simți frigul de afară, iar dimineața când pleacă din grajd este înconjurat de o lumină albă, puternic strălucitoare. Acesta își dă seama că a venit sfârșitul și ajunge în fața lui Dumnezeu.

Povestea lui Moş Crăciun.

Povestea lui Moş Crăciun: De ce aduce cadouri copiilor?

[Sursa foto: PixaBay]

Pentru că le-a oferit haina de pe el Maicii Domnului și Pruncului, Dumnezeu l-a răsplătit și l-a făcut cel care aduce bucurie în fiecare an cu numele de Moș Crăciun de atunci și până în prezent.

Citește și: Pregătiri pentru sărbătorile de iarnă: Cât costă un tort tematic de Crăciun anul acesta?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si