Mii de angajați ai Meta, compania care deține Facebook și Instagram, au fost concediați prin cea mai simplă metodă. Oamenii s-au trezit, peste noapte, că nu mai au un loc de muncă, iar vestea le-a fost comunicată printr-un banal e-mail.

Printre ghinioniști, se află și un român stabilit în New York.

Citește și: Elon Musk, o nouă lovitură pentru angajații Twitter

El este românul care s-a trezit fără job

Victor Micu a lucrat la Meta, pe poziția de business consultant. Acesta a povestit despre cum s-a trezit într-o dimineață fără job. Mai mult, anunțul i-a fost trimis printr-un e-mail, lui, dar și altor zeci de mii de angajați.

„Peste noapte, miercuri dimineaţă m-am trezit cu un mail la şase dimineaţa care explica frumos care este situaţia şi în acelaşi timp cu tot accesul la muncă întrerupt. Nu-mi explic care a fost logica din spatele alegerilor”,  spune Victor Micu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Tânărul a mai adăugat că nu a primit niciun fel de explicație legată de parcursul său și de performanța sa în companie. Astfel, nu i s-a justificat motivul pentru care a fost concediat de la Meta.

Citește și: Elon Musk a început concedierile în masă la Twitter. "Este carnagiu"

„În America se poate orice”

„În America se poate orice.

Într-o zi poţi să dai tot ce ai mai bun şi a doua zi să te trezeşti că nu mai e nevoie de tine”,  mai spune Victor, scrie gândul.ro

Fondatorul și directorul Meta a declarat că își asumă responsabilitatea pentru aceste disponibilizări masive. Până în prezent, 13% din angajați au fost demiși, în condițiile în care la finalul lui septembrie compania avea 87.000 de angajați.

„Îşi asumă mai multe greşeli pe care le-a luat în conducere, ceea ce mi se pare nobil pe de-o parte, dar în acelaşi timp nu spune cum vede el viitorul companiei, unde se îndreaptă lucrurile”,  a precizat Victor Micu.

Cei care au fost demiși, din SUA, ar urma să primească 16 săptămâni de salariu compensatoriu și încă 2 săptămâni de salariu pentru fiecare an de serviciu.

În continuare, vor mai acoperi încă şase luni de asigurare medicală. Ceea ce e un pachet destul de bun”, a dezvăluit Victor.

Citește și: Twitter îi suspendă contul unui comediant pentru că l-ar fi imitat pe Elon Musk


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si