Unul dintre cele mai prețioase obiecte pe care prințesa Diana le-a purtat a fost celebra tiară. Iată care este povestea tiarei purtate de Prințesa Diana!

tiară prințesa diana

Povestea tiarei pe care Prințesa Diana a purtat-o la nuntă cu Regele Charles. Designul capricios o deosebesc de stilul mai formal al diademelor din familia regală

Povestea tiarei purtată de Prințesa Diana

Pe 29 iulie 1981, Diana a purtat fabuloasa tiară Spencer, ce se afla în familia sa încă din perioada Reginei Victoria. Chiar dacă era obligatoriu ca la unele evenimente să poarte diademe, Diana nu era încântată de acest lucru deoarece diademele îi făceau părul să se ridice la tâmple. 

Diana a primit tiara Spencer, o diademă cu motive florale, modificată în anii 30. Este realizată din frunze mari, împodobite cu lalele, stele și o inimă centrală. Fiecare este decorată cu diamante și montată cu argint. Forma curbată și designul capricios face ca tiara Spencer să fie mai deosebită de stilul formal al diademelor din Casa Regală.

Citeste si: Succesiunea la tron în Marea Britanie, după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Tiara a fost considerată diadema preferată a Prințesei Diana și a mai fost purtată și de surorile mai mari Jane și Sarah, la nunțile lor, în 1978 și 1980.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Valoarea tiarei nu este încă cunoscută. La începutul anului 2017 familia Spencer a vândut o altă diademă care avea peste 800 de diamante la prețul de 185.000 de lire sterline. Persoana care a achiziționat-o a dorit să rămână anonimă.

Tiara a fost parte dintr-un cadou de nuntă oferit în anul 1919 de Lady Sarah Spencer lui Lady Cynthia Hamilton, bunica Dianei, la căsătoria acesteia cu vicontele Althorp.

tiară prințesa diana

Povestea tiarei pe care Prințesa Diana a purtat-o la nuntă cu Regele Charles. Designul capricios o deosebesc de stilul mai formal al diademelor din familia regală

Charlotte, fiica prințului William, va primi tiara Prințesei Diana

Una dintre cele mai prețioase bijuterii purtate de Prințesa Diana, tiara familiei Spencer, purtată în ziua nunții cu Charles, va fi moștenită de nepoata sa, Prințesa Charlotte.

Fiica de 7 ani a cuplului William și Kate, este privilegiată fiind fiica Prințului de Wales care a intrat acum primul pe linia de succesiune la tronul Marii Britanii. Lilibet, fiica cea mică a cuplului, în vârstă de un an, are mici șanse să primească bijuterii, cauza fiind poziția sa în linia de succesiune, scrie Mirror.

Citeste si: 25 de ani de la moartea prințesei Diana. Admiratorii prințesei îi aduc omagii la palatul Buckingham sau la Paris

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cum explică organizatorii SAGA decizia superstarului internațional, Nicki Minaj: "Ne depășește puterile"- radioimpuls.ro

Surse din cadrul Familiei Regale Britanice au spus că au fost deja susținute discuții ca tiara să îi fie oferită micuței Charlotte. În prezent, bijuteria faimoasă aparține fratelui mai mic al Dianei, Charles, al nouălea Conte Spencer.

Totodată, Charotte poate deveni cel mai bogat membru din familia Regală.

Estimările făcute arată că averea micuței Charlotte ar ajunge la 3.6 miliarde de lire sterline și le depășește cu mult pe cele ale fraților săi mai mici. 

Citeste si: VIDEO|Camilla va fi Regina Marii Britanii. Anunțul făcut de Regina Elisabeta a II-a


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si