Dulciurile sunt la mare căutare în acest sezon. Gospodinele nu mai petrec un timp atât de îndelungat în bucătărie ca în alți ani și, în schimb, ele preferă timpul petrecut cu familia. În acest caz, tradiționalele dulciuri de Crăciun sunt înlocuite anul acesta cu cele din comerț, iar comercianții profită de acest lucru, aceștia majorând deja prețurile.

Chiar și un tort de Crăciun a ajuns să coste mai mult anul acesta.

Citește și: Cozonac pufos care se desface fâşii, ca la bunica acasă- Reţetă simplă și delicioasă

Cu cât se vinde un tort tematic de Crăciun

În această perioadă, cofetăriile pot fi o alternativă foarte bună atunci când nu ai timp să gătești sau pur și simplu dorești să-l investești în alte activități. Chiar dacă torturile tematice de Crăciun se găsesc peste tot, prețul lor a explodat.

Astfel, românilor le e din ce în ce mai greu să aibă parte de mese îmbelșugate, așa cum o făceau în alți ani.

Comercianții nu mai fac față în ciuda prețurile crescute la toate alimentele, acum și la dulciuri. Torturile tematice de Crăciun se vând scump anul acesta, mai exact, un kilogram de tort depășește 140 de lei.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„În fiecare sezon, comenzile se dublează şi nu facem faţă comenzilor. Ai copii mai mulţi, mănâncă ciocolată mai multă! Black Passion este cel mai vândut”, a declarat un cofetar, pentru observatornews.ro

Citește și: Ruby, concert cadou pentru Crăciun

Românii preferă și dulciurile tematice

Pe lângă torturi și prăjituri, românii nu dau cu piciorul anul acesta nici la dulciurile tematice.

Este bine cunoscut faptul că ele aduc un plus de culoare meselor festive, alături de persoanele dragi din viețile noastre.

Dincolo de celebrele prăjituri și torturi, cu care suntem cu toții obișnuiți, românii au început să își îndrepte atenția și înspre dulciurile tematice, care aduc un plus de culoare meselor alături de cei dragi.

„Avem acest brăduţ verde decorat de Crăciun . Copiii sunt înebuniţi după acest ren. Avem şi un Moş Crăciun aici, roz, care în interior are un caramel. Aş spune că Pavlova şi cele decorate de Crăciun sunt cele mai căutate prăjituri”, a declarat un administrator de cofetărie, pentru sursa citată anterior.

Citește și: În drum spre țara lui Moș Crăciun


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si