In Australia sunt inregistrati aproximativ 20.000 de pedofili care si-au ispasit pedepsele, dar sunt inca monitorizati si trebuie sa se prezinte periodic la sectiile de politie. Aproape 800 dintre ei au calatorit in strainatate in 2016, iar peste o treime dintre acestia din urma nu au avut permisiune din partea statului.

“Australia deschide calea in ceea ce priveste protectia copiilor vulnerabili din strainatate”, le-a spus ministrul australian de Externe, Julie Bishop, jurnalistilor.


Potrivit ei, noua lege va impiedica pedofilii australieni sa ia parte la “turismul sexual cu minori, aflat in crestere”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

“Stim ca le vom refuza pasapoarte unui numar de aproximativ 20.000 de oameni care au, in prezent, obligatia de a se prezenta la politie (…), iar aproximativ 2.500 vor fi adaugati in fiecare an si vom continua sa le refuzam pasapoartele cat timp au acele obligatii”, a explicat ministrul Justitiei, Michael Keenan.

Potrivit ONG-urilor, exista peste 20 de tari, in special din America de Sud si Asia de Sud-Est, unde pedofili merg pentru a intretine relatii sexuale cu minori.


UNICEG estimeaza ca aproximativ doua milioane de copii sun exploatati sexual annual si ca afacerile din prostitutia minorilor se ridica la aproximativ 20 de miliarde de dolari pe an.

In 2016, o ancheta a politiei australiene a permis arestarea pedofilului britanic Richard Huckle, care a pozat in profesor de engleza pentru a pregati si supune la abuzuri copii, inclusiv un bebelus de numai sase luni, in Asia de Sud-Est.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si