" În acest moment vrem să vedem rezultatele acestor măsuri pe care le-am luat. Am ajuns la peste 100 de decese în fiecare zi legate de coronavirus. Situaţia în ATI este complicată, am ajuns la peste 1.400 de persoane în ATI, cel mai mare număr de la începutul pandemiei", a declarat Florin Cîţu la finalul şedinţei de guvern.

Citeste si: Klaus Iohannis a promulgat legea. Evazioniștii scapă de închisoare dacă dau banii înapoi

"Este complicat să vorbim acum de o relaxare"

Premierul este de părere că "România încă păstrează măsurile cele mai relaxate din Uniunea Europeană".

Este complicat să vorbim acum de o relaxare, a precizat Florin Cîțu, potrivit căruia singurul mod prin care putem să discutăm de relaxare este să putem să discutăm de o campanie de vaccinare de succes.

"Nu printre cele mai relaxate, sunt cele mai relaxate din Uniunea Europeană. România încă păstrează măsurile cele mai relaxate din Uniunea Europeană astăzi", a explicat prim-ministrul.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

Citeste si: O asistentă a murit la 14 zile după vaccinarea cu serul AstraZeneca. Femeia a primit doar prima doză de vaccin anticovid

Premierul consideră că economia nu poate fi pusă în pericol de restricții. "Am susţinut tot anul trecut şi susţin în continuare că nu vreau să închidem economia...Trebuie să avem răbdare în martie și aprilie. Dacă respectăm măsurile în această perioadă și accelerăm campania de vaccinare, economia o să își revină", a spus premierul. 

Florin Cîțu, "toleranţă zero" cu privire la miniștrii care nu respectă restricțiile

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că are "toleranţă zero" în ceea ce priveşte nerespectarea de către membrii Cabinetului său a regulilor de protecţie sanitară, precizând că le-a cerut Ralucăi Turcan și lui Vlad Voiculescu să-și plătească amenda cpentru nepurtarea măștii în spaţiul public.

"Le-am cerut celor doi colegi să plătească amenda. Pe doamna Raluca Turcan am sunat-o azi-dimineaţă, i-am spus să se prezinte, să plătească amenda singură, şi toţi cei care încalcă legea vor trebui să plătească. E toleranţă zero în ceea ce priveşte membrii Cabinetului meudar toţi românii trebuie să respecte legislaţia", a mai declarat Florin Cîţu.

Citeste si: O tânără însărcinată din Timișoara a murit de COVID. Avea 32 de ani și astepta primul copil

Premierul Cîțu, avertisment pentru Avocatul Poporului

Avocatul Poporului, Renate Weber, i-a cerut premierului Cîţu să-i comunice motivele pentru care cele 20 de hotărâri adoptate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) de la începutul anului 2021 până în prezent nu au fost publicate în Monitorul Oficial.

"Este o singură hotărâre de CNSU care a fost aprobată. Mă surprinde această opinie de la Avocatul Poporului, poate că este ceea ce vor să facă colegii mei în Parlament acum justificat dacă Avocatul Poporului are o astfel de opinie.

Este momentul să dăm un restart acolo", a afirmat premierul.

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: Horoscop zilnic, 10 septembrie 2024: Zodia care va avea parte de ghinion, situații dificile și emoții puternice- radioimpuls.ro

Citeste si: Șoferii care încalcă regulile din Codul Rutier vor fi amendați pe baza imaginilor filmate din elicopter. Ce văd polițiștii pe camere- antena3.ro

Renate Weber, Avocatul Poporului, contre cu premierul Cîțu[Sursa foto: Facebook / Renate Weber]

Potrivit lui Cîțu, toate hotărârile CNSU au fost prezentate şi comunicate publicului.

"După cum ştiţi dumneavoastră, sunt sigur că o ştiu şi cetăţenii Românei: prin hotărâre de guvern se aprobă măsurile legate de COVID, acestea se publică după aceea în Monitorul Oficial. Era simplu de verificat. Îi voi răspunde doamnei Avocat al Poporului oficial, dar mă surprinde la acest nivel să vină o astfel de cerere", a mai spus Cîțu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si