Premierul Nicolae Ciucă a amintit că toți pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei vor primi un ajutor de 700 de lei în cursul acestei luni, după cel acordat în ianuarie celor cu pensii sub 1.600 de lei. 

Citeste si: Rata inflației în țările din Europa. Rata inflației în România a ajuns la 14,5%

"De astăzi, intră în vigoare încă două măsuri importante din pachetul „Sprijin pentru România”, prin care protejăm românii afectați de creșterile de prețuri: 1) Valoarea tichetelor de masă va crește cu 50%, de la 20 la 30

de lei. 2) Pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei vor primi un ajutor de 700 de lei (după cel acordat în ianuarie celor cu pensii sub 1.600 de lei)", a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Ciucă, mesaj despre "crizele multiple care ne afectează"

"Continuăm să implementăm măsuri de sprijin pentru oameni în această perioadă. Misiunea noastră este să trecem cu bine țara prin crizele multiple care ne afectează și să demarăm reformele masive asumate prin PNRR", a mai scris premierul României.

Una dintre crizele cu care se luptă Guvernul PNL-PSD în 2022 este criza prețurilor la carburanți, iar astăzi a intrat în vigoare măsura controversată a reducerii cu 50 de bani la litrul de benzină și motorină.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Premierul a anunțat încă de dimineață că lanțurile de benzinării aplică deja reducerea la pompă.

nicolae ciuca

"Avem unul dintre cele mai scăzute prețuri la carburant din Europa și trebuie să rămână așa", a spus premierul.

[Sursa foto: Guvernul României]

Ciucă: Am generat o scădere a prețului la carburanți

"Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren și să ia măsuri imediate.

Instituțiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenția: ordonanța de urgență în ceea ce privește compensarea și ordonanța anti-speculă", a precizat șeful Executivului.

Citeste si: Controale ANAF în benzinării pentru a verifica dacă se respectă reducerea de 50 de bani. Vezi anunțul premierului Nicolae Ciucă

Pentru transportatori, este deja în vigoare schema de ajutor care compensează adițional parte din prețul litrului de carburant, program cu o valoare de 60 milioane de euro.

"Prin acest pachet de măsuri, am evitat penuria și raționalizarea carburantului- așa cum se întâmplă deja în alte state- și am generat o scădere a prețului pe care bugetul de stat să o poată susține fără a afecta masiv alte sectoare", a precizat Nicolae Ciucă.

"Avem unul dintre cele mai scăzute prețuri la carburant din Europa și trebuie să rămână așa", a mai spus premierul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si