A dat viata monahala de lux pe traiul in detentie. Preotul Gabi Viteza a fost arestat preventiv sub acuzatia de evaziune fiscala. Manager in cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, parintele este acuzat ca, prin contrabanda cu haine, a adus un prejudiciu statului de peste 4 milioane de lei

Reteaua condusa de Popa Viteza ar fi una foarte extinsa, sustin anchetatorii in comunicatul de presa.

Hainele erau aduse din strainatate, depozitate si trecute prin locatii din Capitala si 18 judete din tara. In toate au fost facute descinderi si perchezitii! La preot acasa, au gasit teancuri de bani. In timp ce icoanele stateau martore la averea parintelui, politistii numarau bancnotele de lei si dolari.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Preotul cercetat in acest dosar bomba este suspectat ca ar fi adus in tara marfuri de contrabanda in cantitati industriale. Containere pline cu haine ajungeau in port cu vaporul, iar de aici erau transportate mai departe in tiruri si trenuri.

In documente, parintele, care era si patronul firmei de transport, scria ca le trimitea mai departe catre alte firme fantoma din Polonia si Ungaria.

Politistii l-au prins in flagrant in timp ce descarca un astfel de transport.

Implicati in retea ar mai fi un director de la RATB si o maicuta de la Manastirea Poarta Alba, acolo unde slujea preotul cu har si in evaziune.

Din banii eludati de la stat, parintele isi traia viata in lux prin diverse excursii scumpe in jurul lumii.

Mai marii din Arhiepiscopia Tomisului si-au exprimat shocul avut la aflarea anchetei care ii vizeaza pe preot si pe maicuta.

Dupa ore intregi de audieri, maicuta si-a recunoscut fapta si a fost lasata in libertate. Conducerea Arhiepiscopiei Tomisului transmite ca asteapta cu nerabdare finalizarea dosarului în cauza, întrucât cei doi sunt cunoscuti ca persoane cu conduita morala corecta, ceea ce a si dus la hirotonirea lui Popa Gabriel ca preot misionar si la tunderea în monahism a Dunei Anisoara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si