Podul de la Luțca din Neamț s-a prăbușit, acum două luni, în Siret, în timp ce pe el trecea un camion.
Președintele CJ Neamț a fost pus la zid printr-o petiție publică. DNA a deschis o anchetă deoarece nimeni nu a făcut nimic pentru locuitorii care sunt nevoiți să înconjoare 8 km pentru a ajunge la serviciu sau la alte treburi.

Citeste si: Un nou pod, la un pas de a se prăbuși

Ministerul Apărării și-a arătat disponibilitatea dee a se ridica o structură pe pontoane, dar nici acest lucru nu s-a concretizat până acum.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

„Deşi conduce CJ Neamţ, beneficiar al lucrării, Ionel Arsene a preferat tăcerea pe marginea acestui subiect, iar preocupările sale au virat către găsirea vinovaţilor, oricine în afară de el şi de subordonaţii săi implicaţi în urmărirea lucrărilor. A refuzat inclusiv oferta Ministerului Apărării de a construi pod pe pontoane. A minţit cu privire la sumele solicitate de minister, în realitate mult mai mici, şi a preferat să aloce bani pentru cu totul alte scopuri“,

a declarat Lazăr.

Cazul podului de la Luțca a ajuns și în atenția premierului Ciucă, mai mulți parlamentari discutând cu acesta despre caz.

Citeste si: Militarii au ajuns la podul prăbușit pentru a găsi soluții de reparare

Se pare că pentru moment singura soluție caree i-ar putea ajuta pe oameni este ca podul să fie ridicat pe pontoane, reparația acestuia în totalitate fiind una pe termen lung, iar suma destul de mare.

„Forma juridică de realizare a obiectivului este încheierea unui contract de prestări de servicii(...), la cerere, a prestărilor de servicii pentru persoane juridice sau pentru persoane fizice.(...). Valoarea estimativă a investiţiei, rezultată din normative, calculată pentru afluire şi defluire, instalare şi dezinstalare şi o lună de exploatare, a fost de 890.000 lei“.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si