"Eu nu girez sub nicio formă un astfel de joc politic meschin şi ca atare resping categoric propunerile înaintate pentru miniştrii interimari. Să fie clar: Guvernul actual şi-a schimbat componenţa politică, în aceste condiţii Constituţia indică fără echivoc ce trebuie să facă prim-ministrul", a spus Iohannis.

Citeste si: Dăncilă- despre plângerea împotriva lui Iohannis: „Fiecare când afirmă un anumit lucru trebuie să-l şi demonstreze”

Preşedintele a remarcat că PSD a schimbat în trei ani de guvernare trei guverne şi 80 de miniştri, ceea ce a indus instabilitate.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

”Chiar în aceste zile doamna premier iarăşi vrea să schimbe nu mai puţin de 8 miniştri, adică o treime din Guvern.(...) În toată această perioadă PSD a golit de conţinut funcţia de ministru. Avertizez PSD să pună rapid capăt acestei crize politice”, a afirmat Iohannis.

Citeste si: Reacția președintelui Iohannis după ce un militar român a fost ucis, azi, în Afganistan

Premierul Viorica Dăncilă a trimis la Cotroceni propuneri de interimari pentru cele trei ministere deţinute de ALDE: Energie- Niculae Bădălău, Mediu- Ioan Deneş, Relaţia cu Parlamentul- Radu Oprea.

Dăncilă a afirmat marţi, într-o postare pe Facebook, că aşteaptă răspunsul preşedintelui Klaus Iohannis privind propunerile de miniştri interimari pentru Energie, Mediu şi relaţia cu Parlamentul, spunând că încă mai speră ca preşedintele să dezvolte capacitatea de a înţelege că blocarea Executivului nu ajută guvernarea şi stabilitatea ţării şi să îşi dea seama că ”vendetele cu care ne-a obişnuit fac rău în primul rând oamenilor, şi nu adversarilor

dumnealui politici”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si