Schimbări dramatice în materie de prețuri la tavernele din Grecia în ultimul an, relatează presa elenă. 

"Unde mâncai cu 30 de euro de persoană, acum mănânci cu 50 de euro. Iar în restaurantele „bune” unde plăteai 50 de euro, acum nu îți mai ajung 80 de euro. Este de vină doar inflația?", se întreabă jurnaliștii greci.

Citește și: VIDEO- Ultima petrecere înainte de post. „Strigarea peste sat”, tradiție de seamă în Oltenia

Prețuri mai mari la tavernele din Grecia 

Scumpiri în Grecia în ultimul an

[Sursa foto: Facebook]

De ce au crescut prețurile la mâncare în Grecia 

Principala explicație pentru scumpirile explozive din restaurantele grecești este legată de prețurile mai mari la materia primă.

Un bucătar din Atena, Argyro Koutsou, a povestit cum s-a scumpit galopant uleiul de măsline în ultima perioadă.

„În restaurantul în care lucram înainte, am folosit două uleiuri de măsline, ambele extravirgine: unul pentru tigaie și celălalt pentru preparatele crude”, explică el.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pe primul l-a cumpărat cu 5,5 euro pe litru, iar uleiul ei „bun”, de la un cunoscut producător din Mani, cu aproximativ 7,5 euro.

Acum acesta din urmă a ajuns la 17 euro, în timp ce prețul la primul a trecut de 10 euro.

„Spuneți-mi, ce să fac? Ca să am cartofi prajiti în meniu, trebuie sa taxez 7 euro pentru portie... ceea ce e enorm. Dacă nu am cartofi prajiti primesc recenzii proaste'', spune bucătarul, potrivit Ekathimerini.com.

Citește și: VIDEO- Programul „Camere la Munte”, popular în rândul celor care vor să-și rotunjească veniturile. Gazdele primesc musafiri și îi cazează la ei acasă

Potrivit sursei citate, toată lumea este de acord că "factura pre-Covid de 30 de euro de persoană s-a dus la 50 și vechiul tarif de cincizeci de euro a devenit optzeci".

În regiunea Atenei cele mai multe restaurante vând felul principal de mâncare cu aproape de 25 de euro și vinul din zonă cu aproximativ 70 și 80 de euro.

"Vorbim de niveluri de preț prohibitive chiar și pentru familiile despre care am spune că aparțin părții favorizate a clasei de mijloc", scriu jurnaliștii greci.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Prețuri mai mari la tavernele din Grecia 

Prețuri mai mari la tavernele din Grecia 

[Sursa foto: Ekathimerini]

Mai mulți bani pentru hotelurile din Grecia

Veștile proaste vin în contextul în care a existat un număr record de turiști români în Grecia anul trecut.

Aproximativ 2 milioane de români și-au petrecut vacanța în țara celor o mie de insule, un număr mult mai mare față de nivelul de dinaintea pandemiei, când numărul turiștilor români în Grecia ajungea la aproximativ 1,3 milioane.

Hotelurile, pensiunile și alte afaceri care oferă cazare în Grecia au înregistrat un business cu 11,9% mai mare în 2023 față de anul anterior, potrivit unui comunicat publicat marți, 19 martie, de Autoritatea elenă de Statistică.

Pe baza datelor statistice publicate marți, și companiile de servicii alimentare au înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 10,4% față de ianuarie 2023.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si