Meteorologii au actualizat prognoza pentru mini-vacanța de 1 Decembrie. Precipitațiile vor cuprinde treptat toată țara și sunt așteptate ploi, ninsori și lapoviță, inclusiv în Capitală.

Citește și: VIDEO- Sute de oameni în pelerinaj la Sfinxul din Bucegi, în căutarea unei piramide energetice

Vremea se schimbă brusc în prima zi de iarnă. Meteorologii au anunțat precipitații în mare parte din țară.

Citește și: ”Urme de urs” pe post de suvenir. Ce reacție au avut Comisarii Protecţiei Consumatorilor Covasna

Potrivit specialiștilor ANM, vor predomina ploile, dar treptat se vor transforma în precipitații mixte în jumătatea sudică a țării.

Când va fi prima ninsoare în Capitală

În zona Capitalei, miercuri va fi o vreme în general închisă, acest lucru însemnând nori de tip stratiform. Vorbim și de ploi care pot apărea mai degrabă după-amiază spre seară.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Dimineața ar putea să fie un aspect mai întunecat, mai închis, posibil cu ceață.

Zi rece în Capitală de 1 decembrie. La amiază pe data de 1 decembrie, în zona Capitalei, putem avea undeva la 4 cel mult 5 grade, iar dimineața să pornim de la o temperatură de 1-2 grade.

Citește și: Doi tineri au fost salvați de pe Valea Caraimanului, după ce au încercat să parcurgă un traseu periculos

Este posibil ca de joi să vedem prima ninsoare în zona Capitalei, după ce ploaia se va transforma inițial în lapoviță.

În toate aceste zile, la munte va ninge la altitudini mari, de peste 1.400 de m. La altitudini mai mici vor fi ploi sau lapoviță și condiții de polei. Temperaturile vor porni de la -3 grade în Ceahlău și se vor opri la 5 grade la Stâna de Vale.

Lapoviță în zonele extracarpatice

Meteorologii se așteaptă la o vreme în general închisă în regiuni extracarpatice Oltenia, Muntenia, Dobrogea, mare parte din Moldova, acolo unde cerul va fi mai mult noros, vom avea și precipitații.

Citește și: Cum va fi vremea de 1 decembrie: „Ne asteptăm la prezența precipitațiilor sub formă de ninsoare”

Vor fi precipitații în general sub formă de ploaie, dar prin zona Olteniei, din zona deluroasă, foarte probabil în zona Moldovei, posibil ca pe parcursul nopții de 1 spre 2 precipitațiile să se transforme și în lapoviță și ninsoare în zonele montane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si