Primul baterist al faimoasei trupe AC/DC a murit. Colin Burgess avea 77 de ani. Anunțul trecerii în neființă a muzicianulu i a fost postat de trupa AC/DC, în mediul online.

A murit primul baterist AC/DC, Colin Burgess

Primul baterist al faimoasei trupe AC/DC s-a stins din viață. Colin Burgerss, muzicianul care a fost alături de AC/DC la începuturile sale, a murit la vârsta de 77 de ani.

Apropiații lui Colin Burgerss nu au făcut publică cauza decesului.

Membrii trupei AC/DC au postat un mesaj emoționant, dedicat lui Colin Burgess, pe rețelele sociale. 

persoana la baterii par valvoi

Colin Burgess a fost primul baterist AC/DC

[Sursa foto: istockphotos]

"Foarte trist să aud de moartea lui Colin Burgess. A fost primul nostru baterist și un muzician foarte respectat. Amintiri fericite, rock în pace Colin", a transmis AC/DC, într-o postare pe platforma socială X.

Colin Burgess și prestația la AC/DC

Colin Burgess și-a început cariera la AC/DC în anul 1973, când a fost recrutat pentru rolul de baterist.

În ciuda performanțelor sale muzicale, în luna februarie a anului 1974, Colin Burgess a fost concediat din trupă, fiind acuzat că a urcat sub influența băuturilor alcoolice pe scenă. Bateristul și-a susținut nevinovăția, susținând că cineva i-a pus ceva în băutură. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

În perioada februarie-martie 1975, Colin Burgess a fost chemat de membrii AC/DC pentru a-l înlocui pe Phill Rudd, bateristul trupei, care se lovise grav la mână.

Colin Burgess a înființat în anul 1983, împreună cu fratele său, o trupă de hard rock, His Majesty. Trupa s-a desființat în anul 1988. În 1998, His Majesty s-a transformat în Good Time Charlie, trupă care a realizat un turneu în Asia de Sud-Est și a înregistrat un albun.

Citește și: VIDEO- Bitză, colaborare de succes cu Sore. „Aveam nevoie de o voce specială și puternică, care să se ducă înspre zona Laurei Stoica”

colin burgess

Colin Burgess

[Sursa foto: Twitter]

Burgess a cântat pe marile scene alături mulți artiști, printre care Phil Manning din Chain, Phil Emmanuel, Dennis Wilson din Kahvas Jute, Bob Spencer din Angels, Brad Carr din Choirboys, Fess Parker din Radiators, Dom Turner din Backsliders și Martin Cilia din Atlantic.

tobe

Baterist la AC/DC, Colin Burgess a murit 

[Sursa foto: istockphotos]

Primul baterist AC/DC a cântat și într-o trupă tribut, dedicată artiștilor australieni care au murit, numită Dead Singer Band.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si