Țara cu peste 95 de milioane de locuitori nu înregistrase noi infecții timp de 100 de zile înainte ca noi focare de cazuri să apară în orașul Da Nang o destinație turistică populară din centrul țării. Vineri s-a produs și inevitabilul: pacientul 428, un bărbat în vârstă de 70 de ani, care a contractat coronavirusul în Danang, a decedat într-un spital din Da Nang, locul unde s-au înregistrat peste 90 de noi îmbolnăviri.

Vietnamul a avut un succes extraordinar în menținerea controlului asupra virusului, după ce și-a închis din timp granițele și a impus o carantină strictă în toată țara. Însă, recent, a apărut un nou focar în Da Nang, iar ulterior cazurile au început să apară în toată țara.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Italia prelungește carantina obligatorie pentru români și bulgari

Măsuri dure în capitala Hanoi

Capitala Hanoi a început testări masive pentru coronavirus, închizând barurile și cluburile de noapte, interzicând adunările mari de persoane și îndemnând zeci de mii de turiști să se prezinte autorităților în timp ce acestea se grăbesc să controleze răspândirea virusului.

Citeste si: Donald Trump, ameninţări grave: "Vom trimite Garda Naţională"

Ultimii 45 de pacienți, cu vârsta între 27 și 87 de ani, sunt asociați unor focare din trei spitale și două clinici din Danang, potrivit ministerului Sănătății care conduce eforturile de combatere a pandemiei, acesta trimițând în cursul nopții de joi spre vineri o echipă de lucru specială în oraș. Potrivit Hotnews.ro, noile cazuri confirmate vineri au ridicat bilanțul îmbolnăvirilor cu COVID-19 în Vietnam la 509 de persoane.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si