Ce este uleiul de argan?

Uleiul de argan provine din copacii de argan. Uleiul de argan este un ulei natural, care provine din fructul arborelui de argan. Arborele, care poate creste pana la 9 metri inaltime, este endemic pentru Maroc, ceea ce inseamna ca va creste doar in acea regiune a lumii. Uleiul nu provine din pulpa fructelor, ci mai degraba din sambure. Odata ce fructul se coace, acesta este recoltat pentru samburele sau, in timp ce fructele sunt adesea folosite pentru a hrani animalele.

Arganul este esential pentru economia marocana si reprezinta o parte indelungata a culturii si istoriei acestei tari. Astazi, femeile berbere continua sa recolteze fructul asa cum a facut secole la rand.

Cum se recolteaza?

Deoarece locatia de crestere a arganului este un sit protejat UNESCO, practicile de recoltare traditionale sunt intretinute cu atentie. Acest lucru impiedica unele dintre tipurile de dezvoltare mai agresive care pot distruge un ecosistem si pot deteriora mijloacele de trai ale cetatenilor autohtoni. Chiar pe masura ce cererea de argan creste, aceste protectii pastreaza amplasamentul si cooperativele locale care recolteaza fructele.

Cum este fabricat uleiul de argan?

Samburele este presat si miezul este presat, intr-un proces similar cu producerea uleiului de nuci. Uleiul de argan folosit pentru sanatate si frumusete (spre deosebire de utilizarea ca ulei comestibil) este crud si are un miros usor de nuci.

Pentru ce se foloseste uleiul de argan?

Uleiul de argan are o gama larga de aplicatii, de la produse culinare, la sanatate si frumusete asa cum spuneam.

Sanatate

Deoarece are un nivel atat de ridicat de vitamina E, uleiul de argan este adesea folosit pentru a trata pielea uscata sau afectiunile pielii, cum ar fi eczema sau psoriazisul. De asemenea, poate ajuta la cresterea si sanatatea parului, pielii si unghiilor. Atunci cand sunt luate ca supliment alimentar, cantitatile abundente de vitamina A si acizi grasi esentiali pot imbunatati sanatatea generala.

Unele studii preliminare au inceput chiar sa examineze utilitatea sa in tratarea anumitor tipuri de cancer.

Frumusete

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pe masura ce mai multi consumatori isi dau seama cat de multe ingrediente nocive sunt in multe dintre produsele lor de frumusete preferate, acestia apeleaza la uleiul de argan ca alternativa naturala. Poate fi utilizat ca alternativa pentru sampon/ balsam sau ca tratament pentru parul uscat si fragil. Uleiul pur de argan este, de asemenea, un excelent hidratant si este suficient de bland pentru a fi folosit in fiecare zi.

Produse cosmetice pentru par, ce folosesc ulei de argan, gasim  in gama Nook, disponibila la https://www.beauty4ever.ro/nook.

Nook reprezinta o serie de produse pentru ingrijirea parului, create de Maxima Cosmetics, Italia. In Romania, sunt comercializate de magazine online precum beauty4ever.ro. Produsele din seria Nook au formule care au luat nastere din dorinta de a crea o sinergie perfecta intre stiinta si natura, prin utilizarea materiilor prime cu o calitate cosmetica excelenta, imbunatatita cu uleiuri de argan pretioase certificate organic, uleiuri vegetale fine si substante functionale de origine naturala.

Fiecare produs este formulat cu extracte botanice si uleiuri pretioase naturale si organice, dand nastere unui nou concept de frumusete fara compromisuri. Parul colorat are nevoie de o atentie deosebita, chiar si acasa! Folosind un sampon si balsam pentru par fin, sampon si masca pentru par gros si multe alte produse de la Nook, acum va puteti pastra culoarea parului cu produsele potrivite acasa! Aceste sampoane, balsamuri si masti reprezinta o selectie exacta a principiilor active ale derivarii naturale impreuna cu cea mai moderna tehnologie cosmetica. Cei care produc Nook, cred in imensa valoare a naturii si o vad drept baza unui cod etic, o comoara de daruri pretioase care asteapta sa fie descoperite. Nook trateaza parul si scalpul cu grija, punand in evidenta frumusetea si corectand tulburarile comune pentru a restabili echilibrul natural.

Echilibrul perfect intre un suflet antic si o gandire moderna este realizat de produsele Nook cu ulei de argan. O selectie precisa de principii active de derivare naturala, impreuna cu cea mai moderna tehnologie cosmetica, au inspirat produsele Nook. Acestea sunt impartite in 6 familii de tratamente specifice si au fost dezvoltatate pentru a oferi raspunsuri eficiente pentru cele mai frecvente afectiuni ale parului si scalpului. Toate au la baza minunatul ulei de argan.

Care sunt unele dintre efectele uleiului de argan?

In afara de cele enumerate mai sus, uleiul de argan va poate ajuta sa va imbunatatiti sanatatea intr-o serie de alte moduri. Iata doar cateva beneficii suplimentare ale utilizarii uleiului de argan pur pentru sanatate si frumusete:

-reduce aspectul cicatricilor si vergeturilor;

-stimuleaza circulatia;

-efect anti-imbatranire asupra pielii

-repara deteriorarea parului;

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

-intareste unghiile;

-are proprietati antiinflamatorii;

-poate stimula sistemul imunitar;

-trateaza eficient acneea.

Uleiul de argan este cunoscut in mod obisnuit drept „aur lichid” pentru valoarea sa imensa si culoarea frumoasa. Metoda corecta de aplicare a uleiului de argan depinde de modul in care il utilizati. Ca sampon/ balsam- clatiti bine parul, apoi adaugati cateva picaturi de ulei de argan. Incepand de la scalp, masati uleiul pe toata lungimea parului tau. Dupa aceea clatiti.

 

Pentru a descoperi intreaga gama de produse Nook, accesati site-ul beauty4ever.ro.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si