Profesor dr Grigore Mihăescu de la Universitatea București, Departamentul de Botanică  și Microbiologie al Facultății de Biologie, a făcut o analiză despre coronavirus.

Doctor în Științe Biologice, prof Mihăescu a făcut câteva observații despre COVID-19, agentul celei mai mari pandemii din ultimii 100 de ani, așa cum descrie coronavirusul pe site-ul Universității București.

Riscul de infecție cu COVID-19, mai mare în cazul fumătorilo r

Conform specialistului, ”Cel mai mare risc de infecţie clinică severă îl au persoanele cu patologie de fond: afecţiuni pulmonare (bronhopneumonie obstructivă cronică, tuberculoză, astm), insuficienţă renală, obezitate (asociată totdeauna cu o stare inflamatorie cronică), imunosupresie, diabet, maladii autoimune. Vârstnicii sunt mai sensibili din cauza imunosupresiei fiziologice instalate odată cu înaintarea în vîrstă. Fumatul reprezintă un factor de risc”

Citeste si: Informații oficiale: peste 10.000 de oameni morţi în lume în pandemia Covid-19

Testarea poate da rezultat negative în primele 5 zile de boală în cazul infectării cu COVID -19

 În ceea ce privește metodele de diagnosticare a bolii, profesorul susține că aceasta se poate face în mai multe feluri, iar în primele 5 zile de boală, testarea poate da rezultat negativ.

”Metoda sensibilă şi specifică de diagnostic este real time PCR pentru detectarea ARN viral în probele din tractul respirator, scaun, ser, urină.

Aspiratul endotraheal are încărcătura virală cea mai mare. Dată fiind perioada lungă de incubaţie (circa 14 zile), în primele 5 zile de boală, încărcătura virală este mică şi rezultatul PCR poate fi negativ.  ARN viral rămâne detectabil în secreţiile respiratorii şi în scaun mai multe săptămâni după declanşarea bolii”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Raed Arafat, despre documentul care prevede restricția circulației: „Poate suferi multe modificări. Rog populația să nu ia în considerare nimic”

Infecția cu coronavirus poate fi controlată cu ajutorul unui vaccin

O întrebare firească frământă mintea tuturor: când se va stinge pandemia. Iată ce afirmă prof dr Grigore Mihăescu de la Universitatea București. 

Citeste si: Un virusolog german spune că fotbalul nu se poate relua înainte de anul 2021 din cauza pandemiei de Covid-19

”Este imposibil să se formuleze un răspuns cert.

Speranţele în succesul vaccinării sunt mari, pentru că frecvenţa mutaţiilor, este totuşi, mult mai mică în comparaţie cu cea responsabilă de variaţia antigenică sezonieră a virusului gripal de tip A!

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Vaccinul va reprezenta soluţia de limitare a extinderii epidemiei, cel puţin temporară, până când virusul, prin mutaţii acumulate într-un interval de câteva sezoane, va îmbrăca o nouă “haină antigenică”(…) Noile variante se vor disemina însă doar într-o măsură limitată, într-o

populaţie care va fi imunizată cu COVID-19, a cărui memorie imunitară va fi păstrată de toţi cei vaccinaţi”

Întreaga expunere despre coronavirus o puteți găsi pe site-ul Universității București. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si