"Sa se respecte libertatea de alegere. De fapt, nici nu e un protest, e mai mult o dorinta de respectare a libertatii. Nu stim ce pun in vaccinurile acestea, sunt doctori care au studiat si au zis ca sunt multe lucruri care nu sunt bune pentru copii. Copilul nostru nu a fost vaccinat si nu va fi", sustine o mama care a participat la eveniment.

"Dreptul la libertate este lezat daca aceasta lege va intra in vigoare si ne intoarcem la perioada comunismului.

Protestam pentru ca nu vrem sa fim obligati sa ni se administreze niste medicamente, vaccinuri datorita unei pseudo epidemii precum gripa aviata si gripa porcina", spune un alt protestatar.
Protestul a fost organizat pe Facebook, participantii avand autorizatie pana la ora 18.00.

Proiectul de lege privind organizarea si finantarea activitatii de vaccinare a populatiei in Romania a fost adoptat de Guvern pe 9 august.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Proiectul de act normativ instituie obligatia vaccinarii copiilor cu vaccinurile prevazute in calendarul national de vaccinare, precum si cu cele administrate in situatii epidemiologice speciale intregii populatii sau unor grupuri de populatie.

Raspunderea privind prezentarea copilului la vaccinare le revine parintilor, reprezentantului legal sau, dupa caz, persoanei care se ocupa de cresterea si ingrijirea unui copil in baza unei masuri de protectie speciala.

in cazul vaccinarii obligatorii, consimtamantul pentru vaccinare se prezuma ca fiind dat, iar refuzul de vacccinare a copilului se face in scris.

Sursa foto: Gandul.info


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si