Secretarul general al PSD, afirmă marţi că social-democraţii se opun creşterii vârstei de pensionare. Conform acestuia, scopul PSD este să sprijine şi să protejeze în continuare românii şi ”trebuie să închidem astfel de teme false şi să ne concentrăm pe priorităţile legislative pe care le-am anunţat”, iar în acest moment, coaliţia de guvernare nu trebuie să se preocupe în vreun fel de creşterea vârstei de pensionare.

PSD nu susține măsura creșterii vârstei de pensionare

Acesta a mai spus că PSD nu dorește să pună o presiune și mai mare pe salariați.

Citește și: O femeie declarată moartă în SUA a fost descoperită în viață, după 31 de ani, în Puerto Rico./ Sora femeii: ”Vreau să o văd, să o îmbrățișez și să îi spun că o iubesc"

”Discuţia despre creşterea vârstei de pensionare trebuie tranşată înainte să mai dăm naştere, din cine ştie ce motive politice, şi la alte îngrijorări pentru români. PSD nu susţine o astfel de măsură. Nu vrem să punem o presiune și mai mare pe salariați. Ba din contră, în loc să le generăm mai multe griji, vrem să luăm din povara fiscală de pe umerii lor, pentru că munca pe care o prestează trebuie răsplătită cum se cuvine.”, afirmă Paul Stănescu într-un comunicat oficial. 

Citește și: Urmează 3 zile de proteste în fața Guvernului: sindicaliștii vor mărirea salariilor angajaților din sănătate și asistență socială cu 15%

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

De asemenea, Paul Stănescu a precizat că "vom face eforturile necesare ca să-i convingem și pe partenerii de coaliție de faptul că echitatea se susține doar cu astfel de politici care sunt în favoarea salariaților”.

În spațiul public a reapărat un proiect care ar fi permis pensionarea voluntară la 70 ani

Declarația vine după ce în spațiul public a reapărut un proiect al fostului ministru al Muncii Raluca Turcan care ar fi permis pensionarea voluntară la 70 de ani.

Citește și: Un bărbat din Constanța a distrus mai multe mașini după ce s-a certat cu soția

Proiectul, care nu a fost votat, prevedea clar că pot ieși la pensie la 70 de ani doar angajații care doresc acest lucru.

”În acest moment, coaliția de guvernare nu trebuie să se preocupe în vreun fel de creșterea vârstei de pensionare. Scopul nostru, și aici PSD nu s-a abătut nicio clipă de la acest obiectiv, este să sprijinim și să protejăm în continuare românii. Deci, trebuie să închidem astfel de teme false și să ne concentrăm pe prioritățile legislative pe care le-am anunțat”, a mai spus oficialul PSD.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: Curs valutar BNR azi, 14 martie 2023. Cu cât se vinde un euro

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si