Operațiunile la unul dintre cele șapte puncte de trecere spre Donbas a fost suspendată de Ucraina, ca urmare a bombardamentelor repetate.

Bombardamentele au crescut în număr și intensitate

Potrivit Guvernului de la Kiev, este vorba de provocări din partea Rusiei și separatiștilor. Liderii occidentali au avertizat, de asemenea, că Putin ar putea încerca înscenarea unui atac în Donbas pentru a-l folosi ca pretext pentru o invazie a Ucrainei.

De săptămâna trecută, bombardamentele au crescut semnificativ în număr și intensitate, dincolo de linia care separă forțele guvernamentale ucrainene.

Citeste si: Rusia a suplimentat forțele militare de la graniţa cu Ucraina cu aproximativ 7.000 de soldaţi, chiar dacă afirmau că se vor retrage. Anunțul SUA: Rusia poate oferi un „pretext fals” pentru a invada Ucraina

Punctul de trecere Șastia a fost atacat de trei ori de pro-ruși, folosind mortier și lansatoare de grenade anti-tanc, în condițiile în care încălcările armistițiului de către separatiști au crescut de la 66 la 136, vineri.  

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Având în vedere escaladarea situației și faptul că nu se poate garanta siguranța populației civile care folosește punctul de trecere, folosirea lui va fi suspendată”, au anunțat autoritățile militare ucrainene, duminică.

Uniunea Europeană condamnă folosirea armamentului greu

Folosirea armamentului greu și bombardarea zonelor civile din estul Ucraina este condamnat de către Uniunea Europeană. UE îndeamnă Rusia să dezescaladeze prin retragerea forțelor militare de la granițele sale cu Ucraina și a accentuat că „încălcările armistițiului” pe linia de contact din estul Ucrainei au crescut semnificativ în ultimele zile.

Citeste si: Ce au discutat Joe Biden și Klaus Iohannis pe tema crizei dintre Ucraina și Rusia

„UE condamnă folosirea armamentului greu și bombardarea la întâmplare a zonelor civile, o încălcare clară a Acordurilor de la Minsk și legii internaționale umanitare”, se arată într-un comunicat al Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene, sâmbătă.

,,Reținerea” de care a dat dovadă Ucraina a fost lăudată de Diplomația Europeană, în fața provocărilor și eforturilor de destabilizare ale Rusiei și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la „înscenările” din regiunile separatiste.

Despre acestea se spune că ar putea fi folosite de Rusia ca „pretext pentru o posibilă escaladare militară”.

Citeste si: Ucraina este acuzată de Rusia că a lovit cu un obuz o clădire de pe teritoriul rus


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si