Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a anunțat ce se va întâmpla în cazul în care Vladimir Putin ar lua decizia de a ataca cu arme chimice Ucraina.

Vladimir Putin continuă războiul împotriva Ucrainei

Andrzej Duda susține că în cazul unui astfel de atac lucrurile ar deveni periculoase, iar Alianţa Nord-Atlantică va fi nevoită să discute pentru a acționa. Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO a mărturisit că posibilitatea ca Rusia să plănuiască această măsură nu este exclusă.

Citeste si: Zelenski: Încă trebuie să rezistăm. Încă trebuie să luptăm. El a acordat distincţia "Erou al Ucrainei" post-mortem pentru prima dată unei femei

„Dacă el foloseşte arme de distrugere în masă, atunci acest lucru ar fi o schimbare de paradigmă”, a declarat preşedintele Poloniei, Andrzej Duda.

Citeste si: Preturile la gaze explodează în Europa. Vladimir Putin anunță scumpiri

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Președintele Poloniei nu exclude o astfel de posibilitate. Jens Stoltenberg susține că un atac cu arme de distrugere în masă ar echivala cu o crimă de război și a respins acuzațiile rușilor cu privire la dezoltarea unor arme biologice în laboratoarele din Ucraina.

Citeste si: Culorile steagului Ucrainei au fost proiectate pe faţada Ambasadei Rusiei de la Lisabona. Ambasadorul rus și-a ieșit din minți

„Cu siguranţă, Alianţa Nord-Atlantică şi liderii săi conduşi de SUA vor trebui să se aşeze la masă şi vor fi nevoiţi să se gândească serios ce vor face, pentru că atunci lucrurile ar începe să devină periculoase”, a adăugat acesta.

Situația continuă să fie îngrijorătoare în Ucraina, iar posibilitatea ca Rusia să atace cu arme de distrugere în masă nu ar fi exclusă.

Citeste si: India a trimis accidental o rachetă către Pakistant. Cum explică această greșeală


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si