Close sidebar
Close sidebar

Putin lansează racheta imbatabilă Zircon

Vladimir Putin se pregătește să lanseze racheta "supersonică" imbatabilă Zircon în exercițiile comune cu China și Africa de Sud, denumite "jocurile marelui război". Orice mișcare greșită sau act de sabotaj ar putea declanșa reacția NATO, iar lucrurile pot scăpa oricând de sub control.

Sorin Negru,

Putin lansează racheta Zircon în timpul exercițiilor navale din largul coastei Africii de Sud.

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vladimir Putin este pregătit să lanseze rachete hipersonice Zircon, considerate „de neoprit” în timpul viitoarelor "jocuri de război" ale Rusiei cu China și Africa de Sud, potrivit Daily Mail.

Noile rachete Zircon cu capacitate nucleară Mach 9, care înaintează la viteze de circa 10.000 km/h, vor fi lansate de pe nava de război rusă Admiral Gorshkov în timpul exercițiilor navale din largul coastei Africii de Sud.

Citește și: VIDEO- Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov amenință Republica Moldova: „Ar putea deveni următoarea Ucraină”

„Lansarea de antrenament” a rachetei, una dintre cele mai mortale arme din lume, va fi îndreptată către o „țintă de suprafață” la o distanță de aproape 500 kilometri.

Zircon, arma nr. 1 a Rusiei după focoasele nucleare

În timpul verii trecute, Rusia a trimis în Marea Nordului cea mai temută armă non-nucleară pe care o are la dispoziție, despre care Vladimir Putin a declarat că face parte din noua generaţie de sisteme de arme de neegalat, capabilă să zboare cu viteze de nouă ori mai mari decât viteza sunetului.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Preşedintele Vladimir Putin a descris Zircon ca parte a unei noi generaţii de sisteme de arme de neegalat, capabilă să zboare cu viteze de nouă ori mai mari decât viteza sunetului.

Citeste si:  Soldații lui Putin, cocoțați pe turela unui blindat, au fost aruncați în aer de explozia unei mine

Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat în iunie 2022 că a testat cu succes lansarea unei rachete de croazieră Zircon de pe o navă din Marea Barents către o ţintă aflată la aproximativ 1.000

km distanţă în Marea Albă.

Următoarea lansare a rachetelor mortale vine după ce amiralul Gorshkov a efectuat o lansare „electronică” către o „țintă de suprafață inamică”, în timp ce naviga în Atlanticul de Vest, în largul coastei Statelor Unite, săptămâna trecută.

Exerciții militare comune Rusia- China- Africa de Sud

Rachetele Zircon vor fi lansate acum de pe fregata rusă în timpul exercițiilor navale între Rusia, China și Africa de Sud în Oceanul Indian.

Cele trei națiuni se vor implica în exerciții comune din 17 până în 27 februarie, în largul coastei de est a Africii de Sud, lângă orașele Durban și Richards Bay.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

„În timpul următorului exercițiu cu marinele din Africa de Sud și China, va fi efectuată o lansare de antrenament a unei rachete hipersonice Zircon, care va fi prima dată în cadrul unui eveniment de acest gen”, a declarat o sursă pentru agenția de presă de stat rusă TASS.

Lansare Zircon în largul coastei SUA 

Luna trecută, a reieșit că nava de război a organizat jocuri de război și a efectuat o lansare electronică a rachetelor Zircon în largul coastei SUA, după ce a deviat de la cursul său.

Imagini terifiante au arătat că Marina Rusă se pregătea pentru o lansare nucleară, în timp ce trapa se deschidea în pregătirea pentru lansarea rachetei mortale.

„Lansarea electronică și activitatea echipei de luptă de la bord au confirmat caracteristicile proiectate ale sistemului de rachete demonstrate în timpul testelor preliminare și de stat”, a spus căpitanul navei Igor Krokhmal la acel moment.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI