Vladimir Putin se grăbește să testeze misterioasa „rachetă nucleară hipersonică” cu o rază de acțiune NELIMITATĂ, potrivit unor noi imagini înfricoșătoare din satelit, prezentate de The Sun.

Citeste si: Odesa, atacată din Marea Neagră cu drone iraniene

Racheta de croazieră cu propulsie nucleară Burevestnik, denumită „Cernobîlul zburător” de către experți, a fost observată luna aceasta la un loc de testare într-o zonă îndepărtată din nordul Rusiei.

Luna aceasta, un expert a descoperit imagini care arată rachetele înfricoșătoare pregătite la baza fostului poligon de testare nucleară sovietică de la Novaia Zemlya, în Cercul Arctic.

Rusia mută rachetele nucleare de la Cercul Arctic

Pe baza analizelor de imagini, s-a concluzionat că tancul de transport al rachetei Burevestnik a fost mutat recent în fața șinelor de lansare de la temutul amplasament Pankovo.

Citeste si: Ramzan Kadîrov, nemulțumit de ultima mutare a lui Vladimir Putin

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Nave de sprijin au fost, de asemenea, transportate la fața locului, inclusiv enorma navă de marfă cu propulsie nucleară Sevmorput, arată sursa citată.

Analistul militar Tony Roper, care a petrecut ani de zile studiind imaginile din satelit de la Novaia Zemlya, a obținut noi poze weekend-ul trecut, pe care le-a distribuit pe site-ul său personal.

Racheta Burevestnik sau "Cernobil zburator" a fost mutată recent în fața șinelor de lansare

[Sursa foto: The Sun]

Temeri legate de "Cernobîlul zburător"

„Este cu siguranță Burevestnik”, a spus analistul citat pentru The Barents Observer.

Imaginile, luate dintr-o imagine spațială surprinsă de Airbus pe 16 septembrie, arată că Burevestnik a fost pregătit pentru lansare la baza Pankovo.7

Citeste si: Cum i-a păcălit Putin pe ruși. Un paragraf ascuns din "mobilizarea parțială" dezvăluie un scenariu negru pentru Rusia

O capsulă aviatică, similară cu cea văzută anterior într-un videoclip publicat de Ministerul rus al Apărării, poate fi văzută lângă șinele de pe o rampă de lansare acoperită de un adăpost retractabil.

Alte îmbunătățiri mai mici ale infrastructurii par să fi fost puse în aplicare în jurul bazei în timpul verii, pe măsură ce războiul din Ucraina a avansat.

Citeste si: Sfârșitul lui Vladimir Putin, anunțat de fostul lui premier


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si