Raed Arafat a anunțat că patru spitale din Capitală nu mai au niciun loc liber la terapie intensivă. Este vorba despre Institutul Matei Balș, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, Institutul „Marius Nasta” și spitalul militar de campanie.

Numărul cazurilor din ATI era, în momentul anunțării datelor la ora 13:00, de 273 pe întreaga țară, dar între timp au mai crescut și se apropie de 280, a spus Raed Arafat la Digi24.

Secretarul de stat a adăugat că în eventualitatea apariției unor noi cazuri grave de COVID în București, pacienții vor fi transportat în alte localități, unde există paturi libere.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Nelu Tătaru explică de ce a crescut numărul de cazuri: „Este normal să avem”

O altă soluție ar fi amenajarea altor spații din spitalele din Capitală, unde să fi aduse ventilatoare din stocuri. Dacă acest scenariu nu se poate realiza, se pot instala unități mobile de rezervă, cu 12 locuri, care pot fi instalate lângă spital.

Sămbătă, record absolut în România

Raed Arafat a arătat că această situație este consecința creșterii numărului de îmbolnăviri zilnice.

Potrivit datelor pe care le avea vineri seară, există posibilitatea ca sâmbătă să fie depășit pragul de 800 de cazuri, apropiindu-se chiar de 900.

Citeste si: Avertismentul unui medic renumit: „O nație întreagă ne aflăm la marginea unui dezastru”

a o raportare intermediară de vineri de la ora 18:00, la care are acces șeful DSU, erau deja 866 de cazuri noi de infecții, iar până sâmbătă, la următoarea raportare, posibil să mai crească cu câteva zeci

de cazuri, a explicat Raed Arafat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si