Impreuna cu alti doi colegi profesori psihologi, Amy Cudy cerceteaza de 15 ani cum isi fac oamenii primele impresii despre altii si a descoperit ca acest lucru se bazeaza pe doua criterii. Cercetatoarea a explicat in cartea sa, "Presence", ca atunci cand intalnesc o persoana noua, oamenii au in cap doua intrebari si in functie de raspunsul la aceste intrebari isi fac o impresie despre persoana respectiva, scrie independent.co.uk.

Intrebarile sunt:


Pot sa am incredere in aceasta persoana?

Pot sa respect aceasta persoana?

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

In functie de raspunsurile pe care le au la aceste intrebari, oamenii incep sa stabileasca niste relatii cu noii cunoscuti.

" Daca incerci sa influentezi pe cineva care nu are incredere in tine, nu o sa ajungi prea departe. Ba chiar s-ar putea sa fii privit ca o persoana suspicioasa si sa fii perceput ca o persoane manipulativa", spune Cuddy.

"O persoana calda, de incredere starneste admiratie.

Dupa ce stabilesti o relatie de incredere, o sa ai parte si de putere", mai spune aceasta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si