Anghel Iordanescu este unul dintre personajele care au contribuit decisiv la imbogatirea generalului Gabriel Oprea. „In 1993 am demisionat, eram ofiter de justitie militara. Eram prieten cu Anghel Iordanescu, venise din strainatate si am stabilit impreuna sa avem niste proiecte economice. Am facut cateva afaceri imobiliare, Iordanescu a venit cu capitalul, eu am venit cu ideile. Erau alte vremuri in anii '90”, spunea Oprea anul trecut.

Gabriel Oprea venea cu ideile
Gabriel Oprea venea cu ideile

Afacerile dintre Oprea si Iordanescu nu s-au limitat doar la imobiliare. Cei doi aveau ambitii mult mai mari: doreau sa faca business cu produse petroliere.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

In 1995, la doar cateva luni dupa campania excelenta facuta de Nea Puiu la Mondialele din SUA, cei doi s-au asociat impreuna cu omul de afaceri Iordan Iosub in firma Oil Service International SRL. Ei au achizitionat un teren pe strada Nucului, colt cu Soseaua Mihai Bravu, unde au ridicat o cladire de birouri si o benzinarie.

Asa arata azi fosta benzinarie la care visau Oprea si Iordanescu
Asa arata azi fosta benzinarie la care visau Oprea si Iordanescu

Iordanescu si Oprea si-au dat seama destul de repede ca afacerile cu petrol ii cam depasesc, cat ar fi ei de generali, asa ca s-au retras din firma. Aceasta a fost vanduta de la un afacerist la altul, iar in 1997-1998, aici chiar a functionat o benzinarie.

In prezent, cladirea cu trei etaje din spate continua sa functioneze ca o cladire de birouri, iar fosta benzinarie a ajuns magazin de materiale de constructie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si