Biserica "Sfintii Mihail si Gavriil“ din satul Lacrita Mica, comuna doljeana Robanesti, a ramas fara clopot dupa alegerile locale. Mihai Militaru, fost primar al comunei pana in 2012 si candidat invins in iunie 2016, s-a suparat ca nu a fost ales pentru un nou mandat si a luat clopotul, pe care el il donase pe vremea cand era primar. „Noaptea, de dupa ce am pierdut alegerile, am primit un telefon de la un necunoscut si mi-a zis asa: “Ai pierdut alegerile, pierzi si clopotul, o sa luam clopotul, sa il dam la romi la topit”.

Nu m-am suparat eu ca am pierdut alegerile locale. Am fost primar intre 2004 şi 2012, iar clopotul a fost facut pe mandatul meu“, a spus Mihai Militaru pentru gds.ro. “Clopotul l-a luat Mihai Militaru şi l-a dus la el acasa sa si-l puna la poarta. A fost inainte opt ani primar şi patru viceprimar. Acum a fost candidat, dar nu a castigat şi din cauza asta l-a luat. El l-a adus la biserica. Cica l-a cumparat. Nu stiu exact. Spune lumea ca acum ar intenţiona sa farame si biserica, de suparare ca nu a iesit primar. Cica si gardul de la cimitirul din deal il farama, ca tot de el e facut, bineinteles cu banii oamenilor“, a spus Constantin Badea, un satean.
Presa locala a relatat ca, pana la urma, clopotul ar fi ajuns la mesterul care l-a facut si ca acesta l-ar fi trimis inapoi la biserica, unde urmeza sa fie montat din nou! De-a lungul timpului, primarul din Robanesti s-a remarcat si prin
faptul ca a scris nenumarate volume de poezii, promitand celor care-l suparau, la un moment dat, ca ii va incondeia in monografia comunei, la care lucreaza de ani buni.
"Scriu o monografie a comunei, care e aproape gata. In ea amintesc toti satenii, cu casniciile lor, dar si cu iubirile lor ascunse. Toti care au calcat stramb or sa apara aici, cu toata povestea, cand si unde au gresit.
Dar mai ales cu cine!"
, se confesa Militaru presei tabloide. Iata si cateva strofe compuse de Militaru in cinstea lui, fostul edil fiind foarte mandru de latura sa poetica:

"Am fost la Golful Finic si m-am spalat/Am facut plaja pe nisipul roscat.
Am vazut ape furioase/ Si oameni suferind in case!

Si daca a vrut Cel de Sus/Tot sef mare ai ajuns
Sa le fii un bun primar/Ca te vor alege iar.
Sa le faci si poezii/Cu poante si ironii
Ma bucur ca ai talent/Si esti om inteligent.

Si iar verde leustean/Vreau sa mai treaca un an

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Sa citesc eu in ziar:/Robanesti? Sat european!"

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si