“În cazul celor patru copii adusi de la Centrul «Sf. Nicolae» în seara zilei de joi, doi copii au fost evaluati timp de circa doua ore, iar concluzia medicilor a fost ca nu prezentau simptomatologie psihiatrica pediatrica. Ceilalti doi copii au ramas în grija medicilor pana dimineata, la ora 09.00. La niciunul dintre copii nu au existat simptome de sevraj”, arata Ministerul Sanatatii, potrivit News.ro.

În ultimele doua saptamani, 34 de copii din centre de plasament au fost prezentati la Spitalul Clinic de Psihiatrie pentru evaluare, dintre care 19 la cererea procuraturii si 15 la solicitarea centrelor de plasament.

“În momentul prezentarii, niciunul dintre cazuri nu respecta prevederea legala potrivit careia internarea, evaluarea sau prescrierea unui tratament unui minor trebuie facuta în prezenta tutorelui minorului”, a precizat Ministerul Sanatatii (MS).

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Simptomatologia predominanta la acesti copii este tulburarea de comportament, în multe cazuri aceasta suprapunandu-se tulburarii de dezvoltare. Majoritatea acestor copii primea, la momentul prezentarii la spital, medicatie psihotropa.

“Unii au necesitat internare (în prezenta tutorelui sosit ulterior), precum si administrarea de medicatie psihotropa.

La restul nu s-a justificat nevoia unei internari sau unui tratament farmacologic”, potrivit MS.

Directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 1, Danut Fleaca, spunea ca sase copii de la Centrul social "Sfantul Nicolae" din Capitala au intrat în sevraj, iar unii au fost internati la Spitalul Obregia, în conditiile în care nu si-au mai primit tratamentul, pentru ca medicul psihiatru al directiei, Elena Gheorghe, este în arest preventiv pentru 30 de zile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si