La 5 ani de la teribilul dezastru nuclear, fotograful Ke0w Wee Loong a intrat in zona rosie a localitatii si a surprins niste imagini cutremuratoare cu orasul parasit.

"Fukusima, pamantul nimanui. Nu am mai vazut inainte imagini din zona rosie a Fukushimei. Cand am intrat aici, am simtit o senazatie de ardere la nivelul ochilor si am simtit miros de chimicale in aer.
Initial m-am interesat la autoritati de ce am nevoie pentru a intra acolo si mi s-a spus ca dureaza intre 3-4 saptamani ca sa primesc aprobare, asa ca era prea multa birocratie pentru mine si m-am strecurat prin padure, pentru a evita politistii de pe drum. A fost extraordinar. Si acum imi amintesc cum a fost sa ai doar un GPS si o harta Google plimbandu-ma prin padure, dimineata.

Ati intrat vreodata in zona rosie de la Fukushima? Te simti ca si cum esti singurul om in oras si ai full acces pentru toate magazine si poti sa explorezi zona. Cand eram tanar, mereiu mi-am dorit o astfel de experienta. Sa fiu singur in supermarket si sa mananc ciocolata.


Totul este exact acolo unde era dupa ce cutremurul a lovit orasul.
Acesta a fost evacuat cand a fost emisa alerta de tsunami, la cateva ore dupa a avut loc exlozia, au avut loc scurgerile de radiatii. Nivelul radiatiilor este in continuare foarte mare chiar si acum in aceasta zona. Nu foarte multi oameni au vazut orasul in acesti 5 ani... arata de parca a disparut...am gasit mancare, bani, aur, laptop si alte lucruri de valoare. Sunt uimit ca orasul nu a fost jefuit, asa cum a fost Cernobil.
Asta este diferenta dintre dezastrul de la Cernobil si cel de la Fukushima
", a scris el pe r eteaua de socializare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Accidentul nuclear de la Fukushima-Daiichi a avut loc la data de 11 martie 2011 la centrala electrică atomică Fukushima din Japonia, care constă din 4 reactoare nucleare, ca urmare a cutremurului din nord-estul ţării de la ora 14:46, urmat de un tsunami de mari proporţii. În timpul dezastrului de la centrala nucleară de la Fukushima, peste 19.000 de oameni au fost ucişi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si