Povestea constructie casei este redata pe blogul jurnalistei de Home and Garden, Adela Parvu, care marturiseste ca Stefan Lazar este unul dintre designerii ei preferati.

Barbatul a inceput constructia la "casutul" lui in mai 2015 si cu ajutorul prietenilor a reusit sa o si termine. Jurnalista l-a urmarit pas cu pas, iar pe blogul ei sunt explicati toti pasii pe care Stefan i-a urmat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Convoaie militare în mai multe zone din Moldova și Transilvania. Ce se întâmplă- wowbiz.ro

"Şi singur a hotărât să-şi proiecteze, dar să-şi facă atelierul pe care l-a botezat Căsuţ. De ce căsuţ? Ştefan spune că este un el, nu o ea, este ceva pentru bărbaţi şi acum în mod special al lui. Nu doar că l-a creat, dar l-a şi ridicat cu propriile mâni, e adevărat cu mic ajutor din partea prietenilor. A decis să facă prima dată acest căsuţ pentru a avea un loc unde să vină pe şantier, căci a lor casă urmează a fi ridicată anul viitor. În plus, funcţionează şi ca un loc de vacanţă până casa e gata, iar după ce casa va fi gata, căsuţul va deveni atelierul său, locul unde va putea lucra sau bricola după bunul plac", scrie jurnalista pe blogul ei.

" Uite, căsuţul este ridicat pe o platformă metalică, respectiv pe sâlpi metalici în care sunt fixaţi stâlpii de lemn de care este prinsă pardoseala casei. Ştefan a conceput căsuţul şi cu o mică terasă ce urmează la rândul ei a fi închisă cu sticlă.
A ales ca orientarea căsuţului să fie cu geamurile către sud, iar uşa de la intrare către est şi a amplasat atelierul gândindu-se şi la cum va urma a fi poziţionată casa, dar şi grădina de legume pe viitor.
A folosit lemn pe care l-a cumpărat dintr-un depozit din Timişoara şi a ales preponderent bârne de 10 x 10 cm. După ce a făcut pardoseala pe ea s-a ridicat cu structura pereţilor în care a înglobat trei rame mici ca pentru ferestre de baie, tot din lemn. După ce a ridicat pereţii cu tâmplăria geamurilor inclusă şi cu uşa de la intrare înglobată a fixat structura acoperişului.

Atelierul are 2,50 metri lăţime şi patru metri lungime, interiorul având 10 metri pătraţi utili. Pereţii laterali au 2 metri înălţime, iar structura acoperişului a gândit-o astfel încât pe mijlocul încăperii să beneficieze de 2,50 metri înălţime
", scrie pe blog.

Citeste mai multe aici


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si