Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Bine v-am gasit din nou la televizor si va multumim ca ne urmariti. Astazi este inca o zi speciala. Am reusit sa salvam 3 suflete. Iar asta cu ajutorul dumneavoastra.  Sa le luam pe rand. E mica, are ochii mari si e blocata de 3 zile in tavanul unui apartament. Ce sa fie oare?

-Suntem intr-un apartament, da?
-La etajul 1.
-Astia suntem. O, e puiuta! Aveti un scaun?
-Da!
-Dar unde e?
-Sus. Uite-o sus! Sus, in gaura aia! De 3 zile saraca sta... Asta e a patra zi de cand sta. Ce rau mi-a parut de ea.

-Stati doamna putin, dar ce e asta aici?
-O bufnita! O ce?
-O bufnita!



Asa ceva chiar ca n-am mai auzit.
Cum sa fi ajuns o bufnita in tavanul toaletei din mijlocul casei? Mister total. Dar nu mai conteaza pana la urma. Mai bine sa o scoatem de acolo teafara.

-Pai si cum a intrat ea aici?
- Pe aerisirea de la bloc de sus de pe acoperis. A facut oua sus si dupa ce s-a facut mare a cazut pe aerisire. Murea aici si nu stiati de unde.
Daca nu umblati la aerisirea aia… Nu, a facut galagie! VEzi ca e maricica nu e chiar mica. Ia da-te, Daniel ca bag eu mana. Incredibil!


O fi ea frumoasa dar trebuie si ingrijita asa ca-i cerem ajutorul lui Iustin, medicul veterinar mereu la datorie.


-A venit domnul doctor. Hai ca eu sunt cu famile cu tot. N-a mancat n-a baut de 3 zile. E adult, e cucuvea. E fix ca aia pe care o am acasa. E cucuvea

Acum cucuveaua e in siguranta iar doctorul va avea grija de ea pana cand va putea din nou sa zboare.

Mergem mai departe catre adapostul public Alexandria. Suntem cu doua reprezentante ale asociatiei de protectie a animalelor "Pows to rescue"  din Anglia. Povestea  terifianta care a cutremurat o tara intreaga a ajuns si peste hotare. Va reamintim ca anul trecut am descoperit mai multe animale otravite cu substante interzise iar autoritatile locale continua si acum activitatea adapostului ca si cum nimic nu s-a intamplat….

Asa arata un caine in acest adapost. Viata aici este grea in ciuda faptului ca sunt alocati peste 400.000 de mii de lei pe an din banii cetatenilor pentru aceste suflete. Ne intrebam in buzunarele cui s-or duce caci bietul animal nu are mai nimic in stomac.


In tarcul alaturat zarim un catel traumatizat. Plin de purici, tremura de frica si se ascunde intr-un colt.

-E speriat. Face pisu, saracul.
-Lasa-l sa faca. De frica


Dupa ce un angajat da cateva telefoane superiorilor obtinem permisiunea de a-i scoate de acolo. Stiu ca suntem perseverenti in dreptate si adevar asa ca nu au incercat sa se opuna in niciun fel.

Nu la fel patesc si cei care vin singuri… Iata de ce tratament au parte locuitorii orasului Alexandria cand viziteaza adapostul.

-Doamna, te rog frumos sa iesi afara!
- De ce?
- Ca vrea... mea!


Vom mai vorbi despre asta alta data. Sa revenim….


-Haide! Haide, sus, mama! Ce ochi verzi are. Are 200 de grame tot cainele. Gata!

-Seful adapostului este acelasi doctor care a fost aici cand noi am ridicat acei caini oraviti cu substante de gradul intai de risc.

-Iar noi acum am luat niste caini pur si simplu fra sa fie vaccinati, fara sa fie deparazitati, fara sa fie sterilizati. Fara nimic, pur si simplu am intrat si i-am luat

-Ea este Juilie. Buna! De la Pows to rescue din Anglia! Si au adoptat uin catelus. Speriat, traumatizat. Nici macar nu poate sa stea cu fata la mine de frica ce ii este. Uitati-va le el!

-E numai coruptie! Coruptie pura! Este vorba doar de bani, nu-i asa? Nu e corect. Nu e corect deloc. Daca le pasau de caini ii lasau pe oameni sa-I ia sis a le gaseasca familii sau locuri sigure unde sa stea. Nu ii omorau pur si simplu. E gresit ca se cheltuie atatia bani publici.



Facem o scurta oprire sa alimentam masinile. Si daca tot ne-am oprit merge si o gustare.

Continuam drumul spre cabinet unde ii asteapta o baie pe cinste si mancare pe saturate. Insa pana acolo trebuiue sa trecem cu bine de inca o provocare.

-Mama, cate sunt pe covor aici. Ia uite-le cum merg

-Tu stii ce este aici, in cusca?
-Ce?
-Deci, e plin de capuse, frate. Si de pureci si de capuse si capuse cu pui
-Stiu, mai, stiu! E nenorocire acolo. Ala trebuia inchis adapostul ala,mai Daniele! Inchis pentru totdeauna.

-Asta e un sampon special pentru pureci si capuse si o sa-l lasam cateva minute cu samponul pe el sa omoare tot, dupa care il bagam la deparazitare.

-Ce faci tuta? N-am ce sa-I fac. Sa-i inmoi cojile astea…Si dupa aia sa-l stergem bine

-Ia uite-l, ma. Ia uite-l, ma, pe baiat. Ia, uite-l, ma, pe baiat!.Asa, iubirea mea! Asa, iubirea mea! Gata, bravo tata!

-Adu lumanarile iubitu ca am umplut cada. Stiti melodia aia? Ca o apa cristalina?

Dupa o baie si o deparazitare corespunzatoare merge ca focu si o gustare. Caci la cat au fost chinuiti si cata foame au facut in adapost merita toata atentia noastra.

-Acum, omul a vazut ca i-am facut baita, a vazut ca ne-am imprietenit, el se simte protejat. Uite, l-a luat tata in brate... Si din ce in ce viteza creste. Si suntem capabili sa mancam o conserva intreaga.

-La tata, aici, la tata aici! Frumos, frumos! Bavo, iubirea mea, bravo!


"Actiunile de salvare pe care le vedeti sunt posibile doar cu sprijinul dumneavoastra. Oricine poate ajuta sa "Salvam Suflete!"
Pana cum am salvat 27!

Va asteptam si pe pagina noastra de facebook Salvam suflete. Aici ne puteti scrie despre cazuri grave si vom incerca sa fim acolo unde e nevoie de noi! Si nu uitati: Va asteptam la televizor in fiecare luni seara!




Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si