ASF a confirmat informatia, precizand ca a decis  "retragerea autorizatiei de functionare a societatii Carpatica Asig S.A., ca urmare a constatarii starii de insolventa a societatii, si promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment, potrivitLegii 503/2004 (republicata) si Legii 85/2014", informeaza News.ro.

ASF a decis pe 25 ianuarie intrarea Carpatica Asig in rezolutie, o situatie similara insolventei, intr-o incercare de a evita falimentul societatii de asigurari.

Autoritatea de supraveghere a asteptat un potential investitor care sa preia Carpatica Asig si care sa investeasca sumele necesare salvarii companiei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Singura oferta, venita din partea firmei International Insurance Consortium, inregistrata in Olanda, a fost considerata insuficienta si a fost respinsa de catre ASF in 9 iunie.

In plus, autoritatea a retras aprobarea conducerii Carpatica Asig, care a fost inlocuita temporar cu Fondul de Garantare a Asiguratilor.

In prezent, toata fosta conducere Carpatica Asig- Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Ilie si Oprea Carabulea- este cercetata penal sub acuzatia de constituire de grup infractional organizat.

Persoanele in cauza sunt acuzate ca ar fi ascuns rezultatele reale ale Carpatica Asig, inclusiv pentru a pacali un potential investitor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si