Luati aminte! Ursii nu sunt animalutele dragalase din desene animate! Sunt fiare salbatice, gata sa sfasie de foame, de teama ori ca sa-si apere teritoriul. Cu fiecare pas facut spre ele, va puneti in pericol viata.

Sunt persoane care au asa zis curaj, dar este inconstienta, se apropie de urs, ii dau de mancare ca sa faca o poza cu el, se intampla un accident si, bineinteles, pana la sfarsit ursul este vinovat si ursul plateste cu viata”, a declarat Cristina Lapis, presedintele Asociatiei Milioane de Prieteni.

Ursul din imagine a crescut la zoo si a ajuns in sanctuarul din Zarnesti. Desi n-a trait niciodata in libertate si pare prietenos, in realitate, ramane un animal salbatic, cu care nu e bine sa-ti masori puterile.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

„Cand este preocupat de mancare sin u stie ca vine cineva si e surprins, se sperie si are o reactie de surprins, asa ca si un caine care ii e frica. Ursul poate sa atace cand are pui”, adauga Cristina Lapis.

Daca dati nas in nas cu ursul, cel mai important e sa nu va speriati. Recomandat e sa nu va uitati in ochii salbaticiunii si sa va indepartati usor, cu pasi mici.

Ca sa evitati o astfel de intalnire, cel mai bine e sa stiti cum sa va faceti simtita prezenta in padure.

In fiecare an, zeci de oameni ajung la spital, sfasiati de ursi. De cele mai multe ori, animalele sunt intaratate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si