DSPJ a anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă, că focarul de toxiinfecţie alimentară de la complexul hotelier Venus, din urmă cu două săptămâni, care a afectat 19 persoane, cu vârste cuprinse între doi şi 49 de ani, a fost declarat închis.

În urma investigaţiei epidemiologice declanşate de către personalul Direcţiei de Sănătate Publică, specialiştii au constatat că debutul focarului a fos brusc, cu simptomatologie digestivă: vărsături, greaţă, dureri abdominale, scaune diareice.

Astfel, 19 persoane au solicitat şi au beneficiat de asistenţă medicală, fie la cabinetul medical înfiinţat în cadrul unităţii, fie din partea Serviciului Judeţean de Ambulanţă sau la Spitalul Mangalia. Din cele 19 cazuri, doar trei persoane au avut nevoie de spitalizare de zi la Spitalul Mangalia, având forme uşoare şi medii de boală.

Specialiştii DSPJ Constanţa au stabilit că focarul de toxiinfecţie a fost cauzat de prezenţa stafilococului auriu în rândul personalului din blocul alimentar.

“Purtătorii au fost scoşi din blocul alimentar în vederea tratamentului de sterilizare şi vor fi reprimiţi la locul de muncă doar după controlul bacteriologic negativ”, se precizează în comunicatul Direcţiei de Sănătate Publică.

Sursa citată a mai afirmat că personalul din blocul alimentar nu a respectat măsurile de igienă individuală şi la locul de muncă.

După apariţia primelor cazuri de toxiinfecţie alimentară la complexul hotelier Mera, inspectorii ANPC au mers în control, descoperind produse fără elemente de identificare, dar şi alimente cu termen de valabilitate depăşit, iar în urma acestor nereguli unitatea a
fost sancţionată cu 15.000 de lei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si