Prefectul Marian Grigoraş a declarat, vineri, că au fost analizate toate documentele primite de la instanţă şi în condiţiile în care sentinţa este definitivă s-a decis încetarea mandatului primarului comunei Şipote, Dorin Mircea Malii.

”Există şi un referat al secretarului comunei Şipote privind încetarea mandatului, conform prevederilor legale. Avem şi o comunicare din partea instanţei, precum că decizia de condamnare luată în cazul actualului primar este definitivă.

Ca urmare, am semnat ordinul de prefect prin care se constată încetarea mandatului primarulu i”, a spus Grigoraş.

El a afirmat că Prefectura a trimis o informare şi Guvernului cu privire la această decizie şi că în perioada următoare se va stabili data la care vor fi organizate noi alegeri pentru Primăria Şipote.

Până la organizarea unui nou scrutin, comuna va fi condusă de viceprimarul Constantin Puiu.

În 17 iunie, Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat la un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare pe Dorin Mircea Malii, pentru fals intelectual, după ce, în anul 2010, ar fi semnat, în calitate de viceprimar, mai multe documente false pentru obţinerea unui proiect cu finanţare europeană pentru comuna Şipote.

Proiectul viza înfiinţarea unui centru de cooperare transfrontalieră pentru dezolvarea afacerilor în domeniul artelor şi meşteşugurilor.


Prejudiciul calculat la acea dată a fost de 25.167 euro la bugetul Uniunii Europene şi 35.782 lei la bugetul naţional.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si