Testul pe care trebuie sa-l treaca femeile dintr-o comunitate crestina izolata ca sa fie considerate bune de maritat VIDEO
Membrii unei comunitati crestine ultrareligioase traiesc izolati de tot ceea ce are legatura cu lumea moderna si tentatiile secolului al XXI-lea. Un documentar difuzat recent surprinde obiceiurile dupa care isi duc viata oamenii de aici, cum ar fi ceremonia in cadrul careia tinerii isi pierd virginitatea, in noaptea nuntii, sau faptul ca femeile trebuie sa se dovedeasca demne de statutul de neveste.
Viata dusa de comunitatea crestina Gloriavale din localitatea Haupiri, din Insula de Sud, Noua Zeelanda, pare incremenita in timp. Membrii controversatei secte traiesc pe cat posibil izolati de restul lumii si se ghideaza dupa propriile reguli stricte, in care indatoririle femeilor si ale barbatilor sunt bine stabilite, asa cum se arata intr-un serial documentar difuzat recent in Noua Zeelanda. Comunitatea Gloriavale are aproximativ 500 de membri, unde barbatii iau deciziile importante in timp ce femeile se ocupa exclusiv cu treburile casnice si facut copii, noteaza publicatia „Daily Mail”.  Testul harniciei si priceperii  De altfel, femeile trebuie sa dovedeasca faptul ca merita sa devina neveste si sa arate ca se pricep la tot felul de activitati casnice. Harnicia si priceperea pe care le arata in rezolvarea a tot ceea ce tine de munca in bucatarie si ingrijirea casei sunt considerate de comunitate un adevarat test, in functie de care se decide daca sunt sau nu pregatite sa aiba un sot.
 De asemenea, femeile sunt convinse ca au fost lasate pe pamant pentru a aduce copii pe lume, asa ca este o mandrie sa aiba cat mai multi. Interactiunea membrilor comunitatii cu lumea moderna este strict controlata, asa ca accesul la internet si alte surse de informare este restrictionat. Au voie sa se imbrace numai cu anumite haine, inclusiv ceea ce mananca zilnic este stabilit cu grija si supravegheat, iar casatoriile sunt aranjate de liderii comunitatii.
Cei care decid sa plece din sanul comunitatii sunt excomunicati. Camera speciala in care mirii isi pierd virginitatea Dove Love, o tanara de 22 de ani, marturiseste ca a aflat ca se va casatori cu numai cateva ore inainte ca evenimentul sa aiba loc. Tanarul ales sa-i devina sot, Watchful Steadfast, de 17 ani, a venit acasa la ea cu un buchet de flori ca sa o ceara de nevasta. Dupa ce femeia promite sa i se supuna barbatului, iar barbatul sa fie ocrotitorul casei si stalpul familiei, insurateii sunt condusi de membrii comunitatii intr-o camera special amenajata, unde urmeaza sa faca dragoste pentru prima data si sa-si piarda amandoi virginitatea. Membrii comunitatii se declara fericiti pentru ca nu au niciun fel de contact cu lumea moderna si spun ca sunt dezgustati de felul in care traieste societatea de azi. „Este usor sa-i judeci. Dar si daca ei ar veni la noi in casa probabil ca unele obiceiuri li s-ar parea interesante, in timp ce despre altele i-ar face sa ne considere niste pacatosi teribili, cu niciun fel de valori morale dupa care sa se ghideze”, a explicat producatoarea documentarului, Amanda Evans.

Viata dusa de comunitatea crestina Gloriavale din localitatea Haupiri, din Insula de Sud, Noua Zeelanda, pare incremenita in timp.

Membrii controversatei secte traiesc pe cat posibil izolati de restul lumii si se ghideaza dupa propriile reguli stricte, in care indatoririle femeilor si ale barbatilor sunt bine stabilite, asa cum se arata intr-un serial documentar difuzat recent in Noua Zeelanda.

Comunitatea Gloriavale are aproximativ 500 de membri, unde barbatii iau deciziile importante in timp ce femeile se ocupa exclusiv cu treburile casnice si facut copii, noteaza publicatia „Daily Mail”.

Testul harniciei si priceperii  De altfel, femeile trebuie sa dovedeasca faptul ca merita sa devina neveste si sa arate ca se pricep la tot felul de activitati casnice. Harnicia si priceperea pe care le arata in rezolvarea a tot ceea ce tine de munca in bucatarie si ingrijirea casei sunt considerate de comunitate un adevarat test, in functie de care se decide daca sunt sau nu pregatite sa aiba un sot.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

De asemenea, femeile sunt convinse ca au fost lasate pe pamant pentru a aduce copii pe lume, asa ca este o mandrie sa aiba cat mai multi. Interactiunea membrilor comunitatii cu lumea moderna este strict controlata, asa ca accesul la internet si alte surse de informare este restrictionat.

Au voie sa se imbrace numai cu anumite haine, inclusiv ceea ce mananca zilnic este stabilit cu grija si supravegheat, iar casatoriile sunt aranjate de liderii comunitatii. Cei care decid sa plece din sanul comunitatii sunt excomunicati.

Camera speciala in care mirii isi pierd virginitatea Dove Love, o tanara de 22 de ani, marturiseste ca a aflat ca se va casatori cu numai cateva ore inainte ca evenimentul sa aiba loc. Tanarul ales sa-i devina sot, Watchful Steadfast, de 17 ani, a venit acasa la ea cu un buchet de flori ca sa o ceara de nevasta.

Dupa ce femeia promite sa i se supuna barbatului, iar barbatul sa fie ocrotitorul casei si stalpul familiei, insurateii sunt condusi de membrii comunitatii intr-o camera special amenajata, unde urmeaza sa faca dragoste pentru prima data si sa-si piarda amandoi virginitatea.

Membrii comunitatii se declara fericiti pentru ca nu au niciun fel de contact cu lumea moderna si spun ca sunt dezgustati de felul in care traieste societatea de azi.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Este usor sa-i judeci. Dar si daca ei ar veni la noi in casa probabil ca unele obiceiuri li s-ar parea interesante, in timp ce despre altele i-ar face sa ne considere niste pacatosi teribili, cu niciun fel de valori morale dupa care sa se ghideze”, a explicat producatoarea documentarului, Amanda Evans.

 


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si