Presa relateaza ca Schooling a fost la un moment dat obsedat de succesul lui Phelps, urmarind fiecare cursa a americanului pentru a putea studia in detaliu fiecare miscare a acestuia. Intr-un interviu acordat ESPN in 2012, Joseph Schooling declara ca isi doreste o cariera de success, la fel ca cea a lui Phelps.

"Nu stiu daca mi-am imaginat vreodata ca as putea avea o cariera ca a lui, dar sunt sigur ca mulţi si-ar dori sa aiba 14 medalii olimpice si peste 20 de medalii la Campionatele Mondiale.

Vreau sa-mi fac o cariera a mea. Michael Phelps este idolul meu, dar vreau sa-mi fac o cariera a mea”, declara atunci Joseph Schooling, potrivit News.ro.

In 2011, Schooling reuseste sa depaseasca recordul de varsta al lui Phelps (15-16 ani) in cursa de 100 metri future, apoi, un an mai tarziu, Schooling isi vede visul cu ochii si concureaza alaturi de idolul sau la o competiţie desfasurata in Statele Unite.

Cei doi s-au intalnit din nou la Jocurile Olimpice de la Londra, unde, din cauza unor probleme legate de echipamentul sau, inotatorul din Singapore a obţinut un timp foarte slab in calificari.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

“Mergeam in urma lui Phelps dupa cursa, iar la un moment dat el s-a uitat la mine si m-a intrebat ce s-a intamplat. I-am spus, iar el m-a imbraţisat si mi-a spus: “Esti atat de tanar, mai ai multe de realizat. Trebuie sa inveţi din asta. Ţine capul sus si continua sa lupţi”, a povestit tanarul.

Phelps l-a incurajat pe Joseph si dupa calificarile de la Rio, dupa ce cei doi au inotat unul langa celalalt.

Atunci, tanarul din Singapore a obţinut un timp mai bun decat al idolului sau, sperand astfel ca ar putea sa-l invinga pe american in finala.

Iar asta s-a intamplat vineri seara, cand Joseph Schooling si-a indeplinit visul si l-a invins pe idolul sau intr-o finala olimpica. Tanarul de 21 de ani a castigat finala la 100 metri future, cu timpul de 50'39, mai bun decat cel din semifinale, in timp ce Phelps s-a clasat al doilea, cu un timp mult mai slab, chiar si decat cel din semifinale, 51’14.

“Nu-mi pasa sa stabilesc un record mondial, dar daca obţin argintul sau bronzul, este ca si cum as fi pierdut. Victoria este totul”, a declarat inainte de cursa tanarul din Singapore.

La finalul cursei, Schooling a declarat reporterilor:" Sunt in al noualea cer. Ma simt minunat. Mi se pare ireal ce se intampla. Este o nebunie. Nu pot descrie in cuvinte ce simt acum. Este un vis devenit realitate".


Abonează-te pe


TAGURI
Sport
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si