Aceasta scadere reprezinta o productie scazuta realizata de fiecare angajat in parte. Cea mai mare scadere in productivitate a fost in sectorul extractiv, acolo unde productivitatea mai slaba nu a fost insotita de o reducere a personalului. "Productivitatea muncii in industrie a inregistrat o scadere de 1,1% in perioada 1 ianuarie- 30 iunie 2016 fata de perioada 1 ianuarie- 30 iunie 2015, datorita scaderii productivitatii in industria extractiva (-13,7%) si industria prelucratoare (-1,0%)", arata raportul INS.



In primele sase luni din acest an, productia industriala a crescut cu 1,3% fata de aceeasi perioada din 2015, ca serie bruta, dar a scazut usor, cu 0,1%, pe date ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, potrivit unor date statistice publicate anterior.

La 30 iunie 2016, in sectorul industrial din Romania lucrau 1,35 milioane de angajati, reprezentand 29% din numarul total de salariati din Romania, in crestere cu 29.000 fata de jumatatea anului trecut.  

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si