Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

-Mami, acolo. Deci mama sa doarma acolo, tu aici si voi doi in camera cealalta. Nu. Acolo doarme Andreea si la picioare dorm eu. Nu trebuie la picioare... Ele dorm intr-un pat

Doi ani au stat pe drumuri cei patru fratiori. Acum au o casa cu doua camere mari, baie, bucatarie, gradina si grajd.

-Parca sunt intr-un vis. Parca nu-mi imaginez ca…

Micutii si mama lor nu vor mai rabda nici de foame, nici de frig. Filantropul care s-a indurat de ei este insusi Mitropolitul Banatului. Din banii bisericii, le-a cumparat animale in gospodarie si lemne pentru foc.

-Doua sute de zile vei avea paine si lapte la copilasi. Parintele ti-a adus si niste gaini, sa ai acolo niste gaini.

-Mai avem? Da, stau pe oua sa cloceasca.
Stau pe oua sa cloceasca.


Lili, de opt ani, Vasile, de sase, Andreea, de sapte si Alexandra, de numai un anisor nu au avut o copilarie usoara. Saraci au fost dintotdeauna. De cand tatal lor a fost incarcerat in Penitenciarul Timisoara, greul a fost si mai apasator.

Tatal copiilor muncea la o ferma, unde patronul i-a pus la dispozitie o locuinta. Barbatul a fost prins de polisti in timp ce conducea un tractor pe ulitele satului, desi nu avea permis.
A fost condamnat la trei ani si patru luni cu executare, asa ca familia a ramas si fara venit, si fara un acoperis deasupra capului.  

Elena Netu, mama copiilor: Am fost, cu tot cu asta mica, zece persoane in trei camere. Am dormit cum am dormit, paturil inghesuite unul langa altul.

Stela Vasiliniuc, bunica copiilor: Sunt foarte, foarte emotionata. Multumesc la toata lumea si la bunul Dumnezeu ca i-a ajutat. Sunteti fericita. Foarte.

Mitropolitul Banatului a aflat de povestea trista a familiei dupa o vizita la penitenciar. A fost atat de impresionat de drama pruncilor ramasi pe drumuri incat a vrut sa-i cunoasca.

IPs Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului: Am fost si vreau sa raman tata si parintele acestei familii. In general oamenii nu se prea apropie de familiile celor care sunt in detentie.

Tatal micutilor urmeaza sa fie eliberat inainte de Craciun, asa ca familia isi va petrece sarbatorile impreuna, in noua lor casa.

-Iti facem rost si de un purcel. Il hranesti si de Craciun, cand vine si sotul acasa, sa taiti si voi porcul dupa traditia noastra romaneasca.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si