După o simplă căutare pe internet a termenului „super-alimente”, putem trage uşor concluzia că majoritatea fructelor exotice sunt un adevărat izvor de sănătate.

„Să nu cădem în capcană de a da o grămadă de bani pe tot felul de chestii ciudate, exotice, care nu ştiu în ce condiţii au fost făcute”, afirmă Catrinel Macovei, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice.

„Super alimentele de fapt nu există, este vorba doar de un termen inventat, aşa cum poţi să zici super maşină, super om”, spune Şerban Damian, nutriţionist sportiv.



„Această categorie de alimente a provenit probabil din nevoia de magie a omului de a obţine efecte pentru sănătate rapide prin eforturi foarte mici, deci să găsim câteva alimente extraordinare cu puteri miraculoase, să nu ne schimbăm nimic în stilul de viaţă şi în alimentaţie, dar să fim sănătoşi şi să trăim până la 100 de ani cu minim de efort”, afirmă Catrinel Macovei, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice.

În realitate, nu există nicio dovadă că aşa zisele super alimente chiar au super beneficii.

„În anii 90, un jurnalist britanic specializat în nutriţie şi în medicină alternativă a introdus termenul într-o carte şi de atunci a fost preluat şi ambalat şi dezvoltat astfel încât dacă am lua toate articolele de pe internet care conţin cuvântul superaliment şi liste de superalimente am vedea că avem o lista interminabilă de diverse pudre, alimente, condimente, extracte care au efecte miraculoase”, afirmă Catrinel Macovei, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice.


Tot mai mulţi oameni vor să trăiască sănătos, aşa că s-au găsit destui comercianţi care să speculeze acest lucru pentru profit.

„Am avut şi cazuri: păi beau numai sucuri de fructe, sucuri verzi 5-10 pe zi, şi nu slăbesc. Păi da, sucurile de fructe, pot să fie ele smoothie, pot să fie ele pudra pudrelor, dacă le faci dintr-un kil de fructe odată şi ai 400 de grame de zaharuri în ele, degeaba le bei, adică efectul nu va fi cel scontat”, adaugă Catrinel Macovei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste mai mult aici


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si