La Falticeni exista un muzeu al Stiintelor Naturii. Majoritatea pieselor sunt donatia academicianului Bacescu, material recoltat in urma expeditiilor la care a participat.

"Avem aceasta colectie impresionanta de maxilare de rechin… pusa de un an de zile in muzeul nostru. Donatie. Foarte rara! Si ne mandrim si cu aceasta!"

"Ii spune Muzeul Apelor insa depaseste, cu siguranta, spectrul acesta si iti prezinta multe elemente si de pe uscat.
Si de pe uscat, iti prezinta viata. Sunt foarte interesante colectii de corali, spongieri, moluste… Lumea nu se asteapta sa gaseasca la Falticeni un muzeu asa de interesant"
.

Academicianul Mihai Bacescu a condus 30 de ani destinele muzeului Antipa, de acolo a si plecat in expeditiile la care a participat si ca o recompensa morala pentru profesorul dumnealui de Biologie, Vasile Ciurea, a facut acest muzeu la Falticeni.

Un exponat foarte interesant este un glob geografic, care prezinta si relieful de sub apa. "E 3D, realizat de un domn profesor de Geografie dintr-un sat de lanaga noi, domnul Neculai Isaic… la scara exact si formele de relief de suprafata si cele subacvatice. In afara de cel pe care l-a realizat pentru Muzeul Antipa, acest glob este singurul din lume!".

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si