Potrivit adevarul.ro, nu trebuie sa stati cu becul stins cat mai mult timp ca sa economositi la factura de curent, ci trebuie sa urmati cateva sfaturi simple, date de specialisti, ce tin de utilizarea corespunzatoare a aparatelor electrice din casa.

1. Incercati sa achizitionati aparate electrice clasa "A".


“Raţionalizarea consumului de energie electrică poate fi calea către evitarea unei facturi mari la curent.

Frigiderul şi congelatorul de clase A+, A++, A+++ sunt investiţii bune pentru că extracostul aparatelor se recuperează rapid din economia de consum”, explică Florin Ungur, electrician.

2. Cumparati becuri ecologice

3. Incarcare maxima. In cazul masinilor de spalat, care este a treia cea mai mare sursa de consum, este recomandat sa le folosim la capacitate maxima.

“La fel ca la frigider, este recomandat să se aleagă aparate cu clasă economică mare şi să se folosească la maxim capacitatea de încărcare a cuvei. De asemenea, nu trebuie supraîncărcat uscătorul pentru că înseamnă un timp de uscare mai mare ce presupune şi mai multă energie cheltuit”, a precizat Florin Ungur.

4. Dacă televizoarele, calculatoarele, DVD Player-ele nu sunt folosite atunci trebuie închise complet.

5. Cand porniti aerul conditionat, asigurati-va ca sunt inchise toate ferestrele. Fiecare salt de temperatura duce la risipa de curent electric.

“Se recomandă eliminarea pierderilor de căldură ce pot apărea la ferestre, la uşi, prin folosirea de materiale izolante, garnituri, izolaţii din spumă poliuretanică şi geamuri termopan”, a mai precizat electricianul.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si