Primaria Capitalei a demontat o sculptura amplasata temporar in zona Piata Revolutiei, ca urmare a numeroaselor sesizari ale cetatenilor care s-au declarat ofensati de caracterul controversat al acesteia, potrivit unui comunicat emis de municipalitate. Potrivit unor cetateni indignati, aceasta semana cu un falus. "Primaria Municipiului Bucuresti a decis demontarea lucrarii amplasate de Kartell Media in Piata Revolutiei. Spatiul expozitional temporar din zona Pietei Revolutiei (cuprins intre str.

Academiei- Calea Victoriei si str. Dem I. Dobrescu) a fost reglementat printr-un parteneriat incheiat in data de 7 martie 2016, intre Kartell Media& Events SRL Bucuresti si Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti. Scopul acestui parteneriat il constituia "sustinerea proiectului Kulturama"- un proiect care sprijina, promoveaza si ajuta la dezvoltarea tinerilor artisti din Bucuresti", asa cum se specifica in protocolul de parteneriat", se arata intr-un comunicat emis marti de Primaria Capitalei.
Amplasarea sculpturii a fost aprobata de Comisia pentru organizarea si desfasurarea adunarilor publice din cadrul Primariei Capitalei, insa reprezentantii municipalitatii spun ca acestia nu stiau cum arata lucrarea. Sculptura cu pricina a fost realizata de artistul vizual Marius Leonte, care in trecut a decorat mai multe parcuri cu operele sale, in parteneriat cu firme private. Acesta susţine ca lucrarea face parte dintr-un un ciclu mai lung, intitulat "Fiinte“, si ca sculptura cu pricina se numeste „Neasteptatul”.

 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si