Guvernul Ciolos a sustinut o campanie culturala in ultima perioada, aceea prin care romanii erau indemnati sa doneze bani pentru “Cumintenia Pamantului”, statul urmand apoi sa completeze pana la suma de 11 milioane de euro, cat valoreaza lucrarea lui Constantin Brancusi. Pana la urma, premierul Ciolos a anuntat ca Guvernul renunta la achizitionarea acesteia, pentru ca, deocamdata, nu exista un cadru legal pentru o asemenea tranzactie. Actorul Bogdan Stanoevici, secretar de stat in Ministerul Culturii in Guvernul Ponta, a reactionat, indicand si vinovatii.

„Cineva i-a soptit la ureche Premierului Ciolos, ca il paşte un mare pericol. Si nu este vorba de magie neagră sau vreo altă vrăjitorie. Doamne fereşte. Nu... este vorba de un pericol ce ţine de domeniul penal. A plăti, din bani publici un preţ dublu, chiar si pentru o opera de artă, echivalează cu a deturna banul public către buzunarul cuiva. Dacă ministrul catastrofă V. Alexandrescu a negociat personal si ilegal preţul (poate chiar în propriul interes) pentru Cuminţenia Pământului, teoretic nu este vină Premierului. Teoretic... Daca insa Guvernul ar scoate banii din visteria statului, atunci vinovatul ar fi DOAR Premierul. Pe vremea lui Ceausescu, acest lucru ar fi fost încadrat ca o "acţiune de subminare a economiei naţionale, prin furt din avutul obstesc”, a scris Stanoevici.
Vlad Alexandrescu a fost ministru al Culturii in perioada noiembrie 2015-mai 2016
Vlad Alexandrescu a fost ministru al Culturii in perioada noiembrie 2015-mai 2016
„Stim cu toţii care era pedeapsa conform legii de atunci, pentru furtul a peste 1.000.000
lei. Din fericire, nu mai exista acea lege si nici acea pedeapsă. Dar există închisoare... Si de frica închisorii ce ar fi urmat dupa pierderea imunităţii, Guvernul Ciolos a renuntat la plata celor 11.000.000 euro pentru Cuminţenia Pământului. Ce nu inteleg este cum se face ca nici Vlad Alexandrescu, nici Corina Suteu n-au fost încă arestaţi. Primul, pentru aceasta "negociere" impotriva intereselor statului, iar cea de-a doua pentru asumarea ei.
Dar, poate ca n-a sosit încă momentul. DNA-ul este ocupat deocamdata cu alte dosare. Probabil ca Alexandrescu s-a înscris in USR-ul lui Nicuşor Dan, tocmai pentru a prinde un loc de deputat sau senator si a scăpa de închisoare. Si iata ca Vlad Alexandrescu, corespunde perfect unui "PENAL"... ca să citez cuvantul inventat de Preşedintele Iohannis si atat de drag domniei sale...”
, a incheiat fostul secretar de stat.
Corina Suteu l-a inlocuit pe Vlad Alexandrescu la Ministerul Culturii
Corina Suteu l-a inlocuit pe Vlad Alexandrescu la Ministerul Culturii

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si